ODTÜ'lülere tahliye gerekçesi: Kaçacak becerileri ve paraları yok!

ODTÜ'nün mezuniyet töreninde taşıdıkları pankarta ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan haklarında dava açılan dört öğrencinin tahliyeleri kararlaştırıldı. Tahliye gerekçesinde 'öğrencilerin kaçma becerileri yok' denildi.

ODTÜ'lülere tahliye gerekçesi: Kaçacak becerileri ve paraları yok!
11 Ağu 2018 21:04:21

ODTÜ’de mezuniyet töreninde taşıdıkları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili karikatürlü pankart için tutuklanan 4 öğrencinin tahliyesine karar verildi. Öğrencilerin tahliye gerekçesinde ‘kaçacak becerileri ve maddi imkanları yok’ denildi.

Dört öğrenci ile pankartı bastığı belirlenen bir kişi hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1’er yıldan 4’er yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Hürriyet Muhabiri Mesut Hasan Benli, mahkemenin tahliye gerekçesini sosyal medya hesabından paylaştı. Benli’nin paylaştığı mahkeme gerekçesinde ‘keza sanıkların konumu değerlendirildiğinde bu aşamada özel yetenek isteyen bir kaçma yoluna tevessül edebilecek bilgi ve maddi imkana sahip olmadıkları gibi sıradan bir kaçma girişiminin adli kontrol imkanları ile önlenebileceği anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı.



0 Yorum

Yorum Yaz