Meteoroloji’den Karadeniz’deki 11 kente 'sarı uyarı'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşlardan olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji’den Karadeniz’deki 11 kente 'sarı uyarı'
17 Eki 2021 09:29:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz'deki 11 il için sarı uyarıda bulundu. Yetkililer, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, yerel kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Gök gürültülü sağanak uyarısı yapan Meteoroloji, yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren 18 Ekim Pazartesi sabah saatlerine kadar yerel kuvvetli olacağının beklendiğini açıkladı.

Öğle saatlerinden itibaren aralıklarla Ordu ve Giresun'da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli, zaman zaman şiddetli olması bekleniyor.

Sinop ve Samsun çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın sabah saatlerinden itibaren yerel şekilde kuvvetli olması öngörülüyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli yağışların Sinop'ta pazartesi sabah, Ordu ve Giresun'da pazartesi öğlen, Samsun'da pazartesi akşam saatlerinde, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise 19 Ekim Salı akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz