Macron'dan Sarı Yelekliler ile ilgili açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Sarı Yelekliler ile ilgili açıklama yaptı. Macron yaptığı açıklamada, "Ülkede derin ve haklı bir öfke mevcut" dedi. Macron, "Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim" ifadelerini kullandı.

Macron'dan Sarı Yelekliler ile ilgili açıklama
10 Ara 2018 21:22:47

17 Kasım'da başlayan 'Sarı Yelekler' eylemlerinin ardından gözlerin çevrildiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,eylemlerde rol üstlenen temsilciler ile görüşmesinin ardından bir video mesaj yayınladı. Önceden kaydedilen ve ifadelerin oldukça dikkatli bir biçimde seçildiğinin anlaşıldığı konuşmada Macron, diyalog ve uzlaşma vurgusu yaptı.

Macron, asgari ücretin 2019 yılından itibaren 100 Euro artırılacağını, geliri 2000 Euro'nun altında kalan kişiler için de ayrıca bir düzenleme yapacağını belirtti. Macron, "Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim" ifadesini kullandı. 

'Sarı Yelekler'in taleplerinden biri olan Servet Vergisi'ndeki düzenlemelerin geri alınması konusunda geri adım atmayacağını kaydeden Macron, ülkedeki zengin kişilerin bu vergiler nedeniyle Fransa'yı terk ettiğini söyledi.  

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Macron'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Ülkede derin ve haklı bir öfke mevcut. Bu da son 40 yıllık siyasi adımlar sorgulanmakta. Kırsal alanda yaşayan kişilere kamusal hizmetlerin yetersiz olduğu bir ortamda kendilerini mutlu hissetmeleri olası değil. Bu sorunu 18 ay içinde çözemediğimizin farkındayım. Sorumluluğu üzerime alıyorum.

Bu krizden çıkmanın birlikte yolunu bulabiliriz. Bizim misyonunum budur. Tarihte hep böyle olmuştur, tarihte yapılmayanı yapmaktır. Kanunlarına saygı göstermeyen ya da anlaşmanın ötesinde krize sürüklenen bir Fransa görmek istemiyoruz.

Ülkede ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim. Seçilirken verdiğim sözü unutmadım, çocuklarımızın iyi eğitim almaları ve mezun oluş iş bulmalarını, maaşınızla iyi geçinebileceğiniz bir Fransa istiyorum. Ocak’tan itibaren bir zam yapılacak ve fazla mesai ödemeleri konusunda bir söz verdim. İşverenlerden yılsonu primi vermelerini talep ediyorum. Bunun dışında 2000 Euro’dan az maaş alanlar için ayrı bir zam yapılacak. Büyük firmalarımızın bize destek olması gerekiyor. Bu konuda önemli kararlar vereceğim, Servet Vegisi’nde ‘U’ dönüşü yapmamı bekleyenler olduğunu biliyorum. Ama 40 yıllık bir sorun var. Bu konuda geri adım atamayız.

Fransa'da çalışanlar vergi ödemeliler. Derin bir devlet reformuna ihtiyacımız var. İşsizliği ortadan kaldırmamız gerekiyor bunu adil kurallarla yapmamız gerekmekte. Daha büyük bir müzakere tabanına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Derin bir devlet reformuna ihtiyacımız var. İşsizliği ortadan kaldırmamız gerekiyor bunu adil kurallarla yapmamız gerekmekte. Daha büyük bir müzakere tabanına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Partilerden bağımsız olarak anlaşma ortamının ortaya konması gerekiyor. Daha iyi yaşam şartlarının ortaya konması gerekmekte. Ülkenin onlarca yıldır çok merkez şekilde yöneltildiğini görüyoruz. Kamu hizmetlerinin ülke çapındaki dağılımını inceleyeceğiz. Mümkün olduğunda daha fazla fikir almak ve bunları ulusun günlük yaşantısına entegre etmek istiyorum. Her şeyin ötesinde bölgesel olarak ulusal bir diyalog için bölge bölge dolaşarak insanlarla görüşeceğiz. Diyalogla, saygıyla ve kararlılıkla başarılı olacağız.Benim tek düşündüğüm sizlersiniz, tek mücadelemiz Fransa içindir. Yaşadın Fransa!



0 Yorum

Yorum Yaz