Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacak

Erdoğan ile Katar Emiri El Sani arasındaki görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu açıklandı. Sani, görüşmede, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirdi.

Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacak
15 Ağu 2018 18:53:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri El Sani arasındaki görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Katar Emiri El Sani, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirdi.

Erdoğan ile El Sani, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının yayınladığı açıklama şu şekilde:

 

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Sayın Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmişlerdir.
Katar Emiri Şeyh Temim'in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Sayın Şeyh Temim, görüşmede, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etmişlerdir.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi'nin de hazır bulundukları görüşmede iki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etmişlerdir''.

'TÜRKİYE BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'daki paylaşımında, "Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır" ifadesine yer verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz