Kar Altında Özgürlük Yürüyüşü!

Bingöl'de yoğun kar yağışına rağmen Özgürlük Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kar Altında Özgürlük Yürüyüşü!
24 Oca 2022 19:25:53

Bingöl'de yoğun kar yağışına rağmen "Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü" eylemlerine ara verilmedi. Bingöllü Furkan Gönüllüleri, düzenledikleri eylem esnasında kaldırdıkları pankartlarla tutuklu yargılanan 7 Furkan Gönüllüsü arkadaşları için adalet talebinde bulundu. 

Anayasal haklarını kullanarak protesto yürüyüşü gerçekleştiren gönüllülerin eylemi, olaysız sona erdi.

Ne Olmuştu?

9 Eylül'de Koray Sarısaçlı'yı kaçırdıkları suçlamasıyla Adana Emniyetinde gözaltına alınan Furkan Gönüllüleri yaklaşık 4 gün boyunca insanlık onurunu zedeleyici işkencelere maruz bırakılarak suçu kabule zorlanmıştı. 

12 Eylül'de çıkarıldıkları mahkemenin ardından serbest bırakılan 4 Furkan Gönüllüsü, savcının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonrasında 1 gün sonra hiçbir delil olmadan tekrar tutuklanmıştı. 

18 Eylül'de ortaya çıkan ve kendisini kaçıranların Furkan Gönüllüleri olmadığını, gönüllüler ile aile dostu olduğunu belirten Koray Sarısaçlı, iki ay sonra emniyetin baskısıyla ifade değiştirerek gönüllüler hakkında "Silahlı gasp" suçlamasında bulundu.

27 Aralık akşam  saatlerinde gözaltına alınan 2 gönüllü hakkında tutuklu yargılama kararı verildi. Son olarak 17 yıl  yanında çalıştığı Sarısaçlı tarafından milyonlarca lira dolandırıldığı öğrenilen Ufuk Bülez adlı gönüllü de 4 Ocak günü "Kişiyi hürriyetinden alıkoymaya iştirak" suçlamasıyla tutuklandı. Toplamda 7 gönüllünün haksız yargılaması devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz