Kapatılan Vakıflar “Hırsızlara” Kaldı! 4. Kez Soyuldu!

2 yıldan uzun bir süre uygulanan OHAL’in 701 sayılı son KHK’sıyla haklı bir gerekçe gösterilmeksizin kapatılan Furkan Eğitim ve Dayanışma Derneği Diyarbakır İl Temsilciğine bu kapalı kaldığı süreçte farklı zamanlarda 4 kez hırsız girdiği öğrenildi.

Kapatılan Vakıflar “Hırsızlara” Kaldı! 4. Kez Soyuldu!
11 Ara 2018 23:06:40

30 Ocak operasyonu sonrası Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile hiçbir organik bağı bulunmayan, adı Furkan olan derneklerin kapısına mühür vurulmuştu. 8 Temmuz tarihinde ise yine adı Furkan olan dernek ve temsilcilikler 701 Sayılı KHK ile kapatılmıştı. KHK ile kapatılan derneklerden biri olan Furkan Derneği Diyarbakır temsilciliğine 4 kez hırsız girdi.

Yaşanan hırsızlık olayları duyanları şaşkına çevirdi.

Vakti tam olarak bilinemeyen soygunlar esnasında temsilcilikta bulunan TV, bilgisayar, kamera gibi elektronik aletlerle birlikte son yaşanan hırsızlık vakasında klimaların söküldüğü ve büyük elektronik eşyaların da çalındığı iddia edildi.

Geçtiğimiz aylarda evleri mühürlenen ailelerin evlerine ve Adana'da bulunan Furkan Vakfı Merkez Binasına da, 30 Ocak’taki operasyonun ardından atanan kayyum yönetiminde hırsız girdiği ortaya çıkmış, soygun sırasında vakıfta bulunan TV, bilgisayar, kamera gibi elektronik aletlerin yanı sıra şahıslara ait eşyaların da çalındığı öğrenilmişti.

Ümmetin hayrına çalışmaların yapıldığı dernek binasına karşı yapılan bu soygunlar şiddetle kınandı.

İlgili Haberler;

Kayyuma Emanet Edilen Vakfa Hırsız Girdi!   Adana’da Sokağa Atılan Mağdur Aile Ve Öğrencilerin Mühürlü Evlerine Hırsız Girdi!


0 Yorum

Yorum Yaz