Kanser hastası Ayşe Özdoğan sesini duyuramadı! Cezaevine götürüldü

Kanser hastası Ayşe Özdoğan sesini duyuramadı! Cezaevine götürüldü
02 Eki 2021 19:09:08

Sosyal medyada aylardır infazının ertelenmesini isteyen dördüncü evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın talebi kabul edilmedi. Özdoğan’ın ablası Emine Erdem, polislerin kardeşini almak üzere eve gittiği paylaşımında bulundu.

Hakkında 'FETÖ'ye yönelik bir soruşturma kapsamında örgüte üye olmak suçlamasıyla açılan davada 9 yıl 4 ay hüküm giydi.

İddianamesinde kendisine isnat edilen suçlar ise şunlar: Özel bir öğrenci yurdunda idarecilik yapmak, Bank Asya’da hesabının olması, dernek üyeliği ve Bylock mesajlaşma programını kullanılması.

Bir müddet cezaevinde tutulduktan sonra 2019 yılı aralık ayında tahliye edilen Özdoğan iki yıldır ciddi ameliyatlar da dahil olmak üzere tedavisiyle ilgileniyor. Yüzünün sol tarafındaki kemikler tamamen alınan ve çenesinin sol tarafında oluşan boşluk bacağından alınan kemikle doldurulan Özdoğan’ın yediği yemekler burnundan geliyor. Konuşmakta ve yürümekte zorlanan Ayşe Özdoğan öne doğru eğilemiyor.

Yargıtay tarafından kendisine verilen 9 yıl 4 aylık hapis cezası onanan kanser hastası Ayşe Özdoğan’a uzun süredir beklediği infaz erteleme verilmedi. Özdoğan tutuklandı. Eşi de tutuklu olan Özdoğan’ın geride sekiz yaşında bir oğlu kaldı.

İlerleyen kanser hastalığı nedeniyle konuşamayan, tek başına yemek dahi yiyemeyen, en ufak rüzgar, nem ya da harekette yüzündeki ameliyat bölgesi kanayan Ayşe Özdoğan, aylardır tutuklanması halinde cezaevine tek başına yaşayamayacağını haykırıyordu.

‘CEZAN ONAYLANDI’ DEDİLER

Özdoğan’ın ablası Emine Erdem, sosyal medya hesabından kardeşine infaz erteleme verilmediğini duyurarak, “Kardeşimi almaya geldiler” dedi. Erdem 10 kadar polisin Ayşe Özdoğan’ın anne babasının yanında kaldığı eve gelerek onu “Cezan onaylandı” diyerek aldığını söyledi.

Etiketler:   ayşe özdoğan


0 Yorum

Yorum Yaz