Kalemi Kırılmıştır Davasından Beraat Çıktı! O Haber Kuruluşları Özür Dileyecek mi?

Alparslan Kuytul Hoca, "kalemi kırılmıştır" şeklinde çarpıtılmış sözleri sebep gösterilerek açılan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasından beraat etti. Mahkemenin bu kararı üzerine tüm gözler; ‘kalemi kırılmıştır’ üzerinden çarpıtma haberler yapan haber kuruluşlarına yöneldi. Peki, o kuruluşlar yaptıkları haberleri geri çekip, özür dileyecek mi?

Kalemi Kırılmıştır Davasından Beraat Çıktı! O Haber Kuruluşları Özür Dileyecek mi?
11 Oca 2019 14:16:52

Alparslan Kuytul Hoca, 1 Temmuz 2016'da kendisine yöneltilen bir soru üzerine " “Ben buradan ikaz ediyorum. İnsanlık görevimi yapıyorum. İşleri çoktur, yoğun bir hayat yaşıyorlar, o yüzden belki farkına varamıyor olabilirler. Ben buradan Cumhurbaşkanını da AKP’yi de şu meselede ikaz etmek istiyorum. Elde ettikleri ne kadar şerefleri varsa ellerinden alıyorlar, başörtüsü meselesini bile tekrardan geriye götürebilirler. Bunun manası şudur; Tayyip Erdoğan’ın kalemi kırılmıştır. İşi bitirildiği zaman kimsenin ona acımaması için sevenlerinin kalmaması için, onun elde ettiği şereflerin geri alınması lazım..” Onlara prestij kaybettiriyorlar, ondan sonra da işlerini bitirecekler ve o zaman kimse onlara acımayacak ve sevenleri kalmayacak. Bu sürece girdik, ben buradan söylüyorum. Beni dinlerlerse onların hayrınadır, dinlemezlerse kendileri bilir..." şeklinde iyi niyetli bir ikazda bulunmuştu.

Ancak Alparslan Kuytul Hoca’nın bu konuşması yandaş ve tetikçi medya tarafından çarpıtılarak servis edilmişti.

Etik habercilikten uzak bir anlayışla "darbeyi destekliyor, cumhurbaşkanına hakaret etti(!) şeklinde sosyal medyada yayılan haberler üzerine savcılık tarafından açılan dosyanın mahkemesi dün sabah sonuçlandı.

Mahkeme Alparslan Kuytul Hoca'yı Haklı Buldu

Dün sabah görülen mahkemede hakim Alparslan Kuytul Hoca'yı haklı bularak, yapılan konuşmanın, darbeyi destekleme ya da cumhurbaşkanına hakaret sayılamayacağına hükmetti.

Gözler Yandaş ve Tetikçi Medyada!

Mahkemenin bu kararı sonrası, gözler yandaş ve tetikçi medyaya çevrildi. Haber sitelerinde "kalemi kıran Hoca" gibi çeşitli iftiralara yer veren bu haber kuruluşlarının mahkemenin verdiği beraat kararına verecekleri tepki merak konusu.



0 Yorum

Yorum Yaz