Kur'an kursunu böyle yıktılar!

İstanbul Kağıthane'de Sadabat Derneği tarafından Kur-an Kursu olarak kullanılan bina, gece yarısı boşaltılarak yıkıldı. Binadakilerin beyanına göre yıkım öncesi herhangi bir bilgilendirme ise yapılmadı.

Kur'an kursunu böyle yıktılar!
31 Eki 2019 12:23:45

İstanbul Kağıthane'de gece saat 04.00 sularında yaşanan olay herkesi dehşete düşürdü. Belediyenin yıkım ekipleri Sadabat Eğitim ve Kültüre Hizmet Derneği tarafından kullanılan 4 katlı binayı yıkmak istedi. Bina sakinleri yıkıma direnince, bina sakinlerinin ve önünde bulunan vatandaşların biber gazı sıkılarak dağıtıldığı görüldü.

Binada ikamet eden 59 üniversite öğrencisi ve ailelerin apar topar çıkarılması sonrası kepçeler eşliğinde gerçekleştirilen yıkım esnasından kamera kayıtlarına geçen görüntülerde bina sakinlerinin tekbir getirerek yıkımı protesto ettiği görülüyor.

Binayı kullanan öğrenciler ise yıkımın önceden taraflarına iletilmediği, AKP'li belediyenin gece baskın yapar gibi geldiklerini ve birden binayı boşaltmaya zorlandıklarını anlatıyor.

Sadabat Derneği ise konu ile alakalı yayımladığı basın bildirisinde, müesseselerinin bu şekilde yıkılmasının vebalini Allah'a havale ettiklerini, taraflarına hiçbir bilgilendirme yapılmadan hukuksuz bir şekilde yıkımla karşı karşıya kaldıklarını, 59 üniversite öğrencisi, 12 personel ve 7 ailenin eşyalarını dahi toparlayamayarak mağdur edildiğini yazdı.

Binalarının eski ve yıpranmış olması iddiasıyla yıkımla karşı karşıya kaldığını belirten dernek, bu durumun gerçeği yansıtmadığını ve binalarının sağlam raporu olduğunu açıkladı.







5 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    01 Kas 2019 19:10:45

    Aferin size çok kısa bir kılıf bulabilmişsiniz yıkılması gerekenleri yıktınızda bir tek bu kalmışt artık İstanbullular rahat uyuşabilirler devletimiz mükemmel çalışıyor Sapa sağlam binanın arsasını birilerine peşkeş çekmek için yıktınız

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Kazibek 01 Kas 2019 08:50:23

    Allah ahirette yiktiran ve yikan kimselerin kendilerini yikacak

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    FAHRİ ARSLAN 31 Eki 2019 18:21:22

    yazık....devlet milletine bu eziyeti hak görmemeli...bu adamlar günde 3 kere devletine milletine dua eden kimseler...yazık..

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    31 Eki 2019 17:30:02

    Şerefsiz pislikler

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    EMRE ALBAYRAK 31 Eki 2019 15:02:41

    BU ÜLKE BİZE MERMİ SIKAN HAINLERE BILE 24 SAAT VERIRKEN ALLAH ICIN CALISAN INSANLARA VAKIT VEREMEYECEK KADAR SABIRLI OLMAMALARINA ANLAM VEREMIYORUM


Yorum Yaz