• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • İmam, verdiği vaazla cami cemaatini provoke etti! Emniyet, savcılık kararı olmadan gözaltı uyguladı!

İmam, verdiği vaazla cami cemaatini provoke etti! Emniyet, savcılık kararı olmadan gözaltı uyguladı!

Adana’da bir camide itikaf ibadeti gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri hakkında provoke edici vaaz veren imam, tartışmalara yol açtı. Cami cemaatini kışkırtan imam, birkaç vatandaşın darp edilmesine sebep oldu. Karakola taşınan olaydan 9 gün sonra skandal bir gelişme yaşandı. Devreye Güvenlik Şube ekipleri sokuldu. Darp edilen vatandaşlar, savcı izni olmadan şafak vakti evlerinden alındı! Görgü tanıkları yaşanan olayın tüm detaylarını Furkan Haber’e anlattı.

İmam, verdiği vaazla cami cemaatini provoke etti! Emniyet, savcılık kararı olmadan gözaltı uyguladı!
28 Mayıs 2021 20:45:45

İmam, cami cemaatini asılsız iddialarla provoke etti!

Adana Ekerler Camii imamı, müftülüğe başvuruda bulunarak Ramazan ayında itikaf ibadeti gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri hakkında cami cemaatini provoke edici vaaz verdi. İmamın tavrı üzerine Furkan Gönüllüleri konuşmak istediklerini belirtti ancak iddialarını sürdüren imam, cami cemaatini kışkırtarak konuşmaya gelen vatandaşları hakaret ve tehditlerle dışarıya çıkardı. İmanın öncülüğündeki 25-30 kişilik grubun vatandaşları darp etmesi üzerine olay karakola taşındı. Saldırıya uğrayanlardan M.R ve saldırıyı gerçekleştirenlerden 1 kişi darp raporu alarak karşılıklı şikâyetçi oldular.

Skandal üstüne skandal! Emniyet, savcılık kararı olmadan şafak vakti evden aldırdı!

Olaydan 9 gün sonra ise skandal bir gelişme yaşandı. Karakolda çözülmesi beklenen olay, Adana Güvenlik Şube ekiplerinin devreye sokulmasıyla büyütüldü. Saldırıya uğrayan vatandaşlar, 18 Mayıs Salı günü, ‘ifadelerinin alınacağı’ gerekçesiyle usulsüzce gözaltına alındı. Şafak vakti, adeta baskın yaparcasına gelen güvenlik şube ekiplerinin, gözaltı yahut ifade için savcılık kararı olmadığı da ortaya çıktı!

 Önce adli tıpa ardından karakola götürülen gönüllülere adli tıpta ‘Pes’ dedirten bir mizansen uygulandı. Doktor kontrolünden önce sivil kıyafetli olan ekipler, polis yeleklerini giyerek gözaltına alınan vatandaşların koluna girdi. Adli tıp önünde hazır bulundurulan basın mensuplarına verilen işaretle medyaya servis edilecek görüntüler çekildi. Sarıçam karakolunda ifadesi alınan vatandaşlar serbest bırakıldı.

Aynı hukuksuzluklara Adana Ak Şemsettin Camii’nde itikafa giren 2 vatandaşında maruz kaldığı öğrenildi.

İtikaf sürecinden yaptığı cami baskınlarıyla kamuoyunun tepkisini çeken emniyet ekipleri, bu defa da savcılık kararı olmadan gözaltı ve ifade alma işlemleri uygulayarak kanunsuzluk üstüne kanunsuzluk gerçekleştirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz