Hatay’dan Adana’ya Özgürlük Yolculuğu Devam Ediyor!

22 Ocak mahkemesine sayılı günler kala, Hatay'ın İskenderun ilçesinden Adana'ya özgürlük için yürümeye başlayan Furkan gönüllüleri yolculuğa devam ediyor.

Hatay’dan Adana’ya Özgürlük Yolculuğu Devam Ediyor!
19 Oca 2019 16:24:43

1 yıldır büyük bir hukuksuzlukla Bolu cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hoca’ya özgürlük için Hatay/İskenderun'dan Adana'ya yürümeye başlayan 2 Furkan gönüllüsü bugün Osmaniye il sınırına ulaştı.

Dün İskenderun’dan yola çıkan 2 Furkan gönüllüsü, bu yürüyüşleri ile Alparslan Hoca’ya özgürlük çağrısında bulunmayı, zulme karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyorlar.

İskenderun ve Adana arası yaklaşık 155 km’lik mesafeyi yaya bir şekilde kat edecek olan gönüllüler, bu şekilde 22 Ocak’ta Adana’ya vararak Alparslan Kuytul Hoca’ya mahkeme gününde destek olmak istiyorlar.

Gönüllüler yanlarındaki Alparslan Kuytul'a özgürlük yazılı atkı ve bayraklarla yürüyerek 22 Ocak’ta yapılacak olan mahkemede “siyaset değil adalet” olması için farkındalık oluşturacaklar. 

Alparslan Hoca’nın 8 Kasım 2018’de görülen mahkemesinden önce 2 üniversiteli genç, Ankara’dan Bolu’ya yürüyerek zulme tepki göstermiş ve adalet çağrısında bulunmuştu. 


 


 



0 Yorum

Yorum Yaz