Görev süresi biten Trump Beyaz Saray’dan ayrıldı

Görevi bugün resmi olarak Joe Biden’a devredecek olan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrıldı. Trump, TSİ 20.00’de düzenlenecek yemin törenine katılmayacak.

Görev süresi biten Trump Beyaz Saray’dan ayrıldı
20 Oca 2021 16:54:32

Trump, ABD başkanı olarak son defa Beyaz Saray'dan çıktı; Trump ve eşi Melania Trump Marine One helikopterine binerek veda töreni için yola çıktı. Trump, Joint Base Andrews’e giderek son bir kez daha Air Force One’a binerek Florida'daki kumsal evine gideceği belirtiliyor.

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Trump, "Amerikan Başkanı olarak görev yapmak hayatımın en büyük onuruydu" dedi.

TÖRENE KATILMIYOR

Trump, destekçilerinin Kongre binasına yaptığı baskından sonra Biden'ın yemin törenine katılmayacağını duyurmuştu.

ABD Kongresi 1814'ten bu yana ilk kez işgale tanık oluyor ABD Kongresi 1814'ten bu yana ilk kez işgale tanık oluyor

ABD Başkanı Donald Trump, görevdeki son gününde bazı kararnamelere imza attı. Venezuela'ya ait 14 kuruluşa "yaptırım" kararı alan Trump, Venezuelalıların ülkeden sınır dışı edilmesini 18 aylığına erteleyen başkanlık kararnamesini de imzaladı.

Trump, başkanlıktaki son gününde aralarında Beyaz Saray'ın eski başdanışmanı Steve Bannon'ın olduğu 73 kişi için af kararları yayımladı.

CIA DİREKTÖRÜ GÖREVİ BIRAKTI

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Gina Haspel de, Donald Trump’ın başkanlığının son gününde görevinden ayrıldığını duyurdu.

YEMİN TÖRENİ

Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris bugün başkent Washington DC'de yemin ederek görevlerine başlayacak. Yemin töreninin TSİ 20.00'de başlaması bekleniyor.

ABD’nin yeni başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’in yemin törenini Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts yürütecek. Koronavirüs önlemleri nedeniyle törene sadece bin kişi davet edildi.

6 Ocak'ta meydana gelen Kongre baskını ve Trump'ı destekleyen grupların yaptığı tehditler nedeniyle Washington'da normal bir yemin törenine kıyasla daha fazla güvenlik önlemi alındı.

Törende 25 bin ulusal muhafız görevlendirildi. Güvenlik soruşturmasından geçirilen ulusal muhafızlardan 13’ünün tören görevi sonlandırılmıştı. Ulusal Muhafızlar Komutanı Orgeneral Daniel Hokanson, başkentte görev yapacak askerlerin tam teçhizatlı ve silahlı olacağını duyurdu.

Trump'ın 20 Ocak 2017'deki başkanlık yemin töreninde 8 bin Ulusal Muhafız görev yaparken, eski Başkan Barack Obama'nın 20 Ocak 2013'teki yemin töreninde 8 bin, 20 Ocak 2009'daki yemin töreninde ise 10 bin Ulusal Muhafız görev yapmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz