Furkan Vakfı Eski Başkanından TEM ve MİT raporlu açıklama!

Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir hafta başında katıldığı söyleşi programında, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında Terörle Mücadele, MİT ve Adana Emniyeti’nin raporlarını ortaya koyarak, vakfın ve Hocaefendi’nin terörle hiçbir bağlantısı olmadığını gözler önüne serdi.

Furkan Vakfı Eski Başkanından TEM ve MİT raporlu açıklama!
20 Eki 2018 09:45:16

Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir Pazartesi günü katıldığı söyleşi programında, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında Terörle Mücadele, MİT ve Adana Emniyeti’nin raporlarını gündeme getirdi. Raporları bizzat kendisi okuyarak aktaran Hasan Demir, vakfın ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin terörle hiçbir irtibatı olmadığını delilleriyle birlikte bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Geçtiğimiz haftalarda da Furkan Vakfı resmi sitesinden Hasan Demir’in konu aldığı bu beş belge yayınlanarak, vakfın ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin terörle irtibatının olmadığı ortaya koyulmuştu. Belgeler Türkiye ve Dünya gündeminde büyük yankı uyandırırken, tetikçi ve yandaş medyanın terör iftirasını da çökertmişti.


Furkan Vakfı eski başkanı Hasan Demir’in açıklamaları şöyle;

Ben savunmamızı kendim aracılığıyla ya da hocamızın konuşmaları üzerinden artık yapmayacağım. Bizzat bu devletin kurumlarınca Furkan Vakfı ve hocamızla ilgili kanaatlerini belgeleriyle göstereceğim…

Vakıflar genel müdürlüğü başmüfettiş gereğince vakfımızla ilgili son paragrafta şu söyleniyor; vakfın denetimi sırasında, gerekse vakfın yöneticilerinin FETÖ/PYD yapılanmasına dâhil veya destek olduklarına dair iddiaların araştırılmasına ilişkin olarak Adana valiliği OHAL Bürosundan yapılan yönetici isimlerin sorgulanmasında ciddi bir bulgu rastlanmadığı ve vakfın icra organı konumundaki mütevellimi heyetinde herhangi bir görevi bulunmayan (vakfın kurucularından) Alparslan kuytul’un konuşma ve eylemlerinin, vakıflar mevzuatı açısından suç teşkil eden bir konumda bulunmadığı görülmekte.
Demek ki hocamızın yapmış olduğu konuşmalarda herhangi bir suç söz konusu değil, vakfın yöneticileri aynı zamanda vakfın kurucusu Alparslan hocamızın FETÖ/PDY yapılanması denilen camiayla herhangi bir alakası olmadığı söyleniyor. Ama emniyette bize; “FETÖ/PDY yapılanmasının propagandasını yapıyorsunuz” suçlaması yöneltiliyor. Hadi gösterin o zaman!


Antalya TEM şube 3. Paragrafta;


İhbarda adı geçen, Furkan vakfı ve vakıf başkanı Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında, FETÖ/PDY sorgulama modülünde yani bununla ilgili yaklaşık beş tane soru var bununla ilgili baştan sona bir araştırma gerçekleştiriyor.
1. KOM daire başkanlığı ve bağlı birimler tarafından yürütülen soruşturmalarda adı geçenleri gösterir tablo;
Bu başlıkta kayda rastlanmamıştır. Yani gerek hocanız gerek vakıfla ilgili kişilerin FETÖ/PDY hiçbir kaydı bulunmamaktadır.
2. (Uzun bir yazı kısacası) Bank Asya’ya para yatırma hususuyla ilgili banka hesaplarında bu kayda rastlanılmadığına söylenmiştir.
3. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, işlem yapılan şahıslar listesinde, 15 Temmuzla alakamız var mıymış yok muymuş, bununla ilgili olarakda herhangi bir kayda rastlanılmamış.
4.FETÖ/PDY kapsamında değerlendirilerek kapsamımıza gönderilen dernekler sendikasında kaydı olanları gösterir Vakıf yönetiminin ve Alparslan Kuytul Hocaefendinin o camiaya ait dernek sendikalarda bir kaydı olmadığına rastlanmıştır.
5. KOM birimlerimizce yürütülen soruşturmalarda veya belge- evrak verilerinde geçen şirketlerde çalışmış şahıslara ait SGK kaydını gösteren tablo da kayda ratlanmamıştır.



Adana KOM şube müdürlüğünce yazılan rapora göre;


Furkan Vakfı hocası olduğu belirtilen Alparslan Kuytul isimli şahıs hakkında FETÖ/PDY terör örgütü ile alakalı olup olmadığı konusunda araştırma yapılması istenmiştir.
Adı geçen şahsın ve Furkan Vakfı’nın FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile ilgisi ve irtibatı ve ilişiği olduğuna dair bilgi ve belge elde edilmemiş olup…



Şimdi bizzat milli istihbarat teşkilatın birebir Furkan vakfıyla ve kurucusunun Alparslan kuytul ile ilgili kanaatleri onun vermiş olduğu raporları paylaşmak istiyorum bakalım terör örgütü ile alakamız var mıymış yok muymuş…
MİT müsteşarlığı istihbarat dairesi başkanlığına aktarılarak merkezi Adana’da bulunan Furkan eğitim ve Hizmet Vakfı 1994’ten bu yana legal olarak faaliyet göstermektedir. (birincisi legal olduğumuzu istihbarat kendisi söylüyor). Aşağı tarafta selefi ve tekfirci anlayışı benimsemediği, çatışma bölgelerine gidilmesini doğru bulmadığı,( bizzat istihbaratın raporu, çatışma bölgelerini dahi doğru bulmayan vakıf ve hoca nasıl olurda terör örgütü olmakla suçlanır? İstihbarat raporun en sonunu okumak istiyorum). Bahsi geçen vakfın herhangi bir terör örgütüyle, bağlantısına rastlanılmadığı.


Bir rapor bir belge daha, vakfımızı bizzat tanımlıyor: Furkan Vakfı’nın en büyük amacının İslam Medeniyeti kurmak olduğu, (İslam devleti dememiş medeniyeti, İslam medeniyeti evet bir İslam toplumunun meydana gelmesi için İslam medeniyetinin kurulması lazımdır). Hayırlı işlerde topluma öncülük yapacak öncü bir nesil yetiştirmeyi hedefledikleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kur’an-ı Kerim okuması, Kur’an-ı Kerim Tefsiri, Siyer ve Tevhid dersleri başta olmak üzere İslami esaslara dayalı eğitim veren bir vakıf olduğu. (Ders demeyelim de sohbetler yapan bir vakıf olduğunu bizzat TEM söylemiş). (Aşağı paragrafta) Vakfın ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar yaptığı ve öğrencilere burs verdiği terör faaliyeti yaptığını demiyor ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunmuş öğrenciye burs vermiş diyor ve son paragrafta “bahse konu vakıf ve kurucuları ile mütevelli heyeti 44 şahıs hakkında yürütülen istihbarı çalışmalarda her hangi bir terör örgütü ile irtibatının bulunmadığı değerlendirilmiştir” diyor. Bizzat bunu Adana’da bulunan Adana Emniyeti ve Terörle mücadele bizzat bunu. Vakfın faaliyetini ne güzel anlatmış işte. Hayırlı işlerde öncülük yapacak faaliyetler yaptığımızı söylemiş yani. Ama tutup kalkıp da sen bizi terörle suçlarsan bu işte olmaz o zaman. Silahlı örgütü destekleyen, bu vatanın bölünmesini isteyen boynunda şu Türk Bayrağını taşır mı? Evet bir tarafta hocamızın fotoğrafı var. Çünkü biz onun hukuksuz ve haksız bir şekilde tutuklandığına inanıyoruz. Diğer tarafta da bayrağımızı taşıyoruz. Vatanın bölünmesini isteyen bir vakıf, vakıf gönüllüsü bunu yapar mı?

HABER VİDEOSU:

İşte o belgeler;

310f3a11-a3ee-4813-923e-f279613e5ec1-1

61563310-4362-4da8-8b5d-a433504fc211-1

8b5e2286-15b3-466f-bfe5-07c1c6f10901

 



0 Yorum

Yorum Yaz