Furkan Gönüllülerinin Avukatı Bilal İpek'ten Bilirkişi Raporu Hakkında Açıklama!

Furkan Gönüllülerinin avukatı Bilal İpek, Koray Sarısaçlı'nın kaçırılma olayıyla ilgili çıkan bilirkişi raporu hakkında Furkan Haber'e açıklamada bulundu.

Furkan Gönüllülerinin Avukatı Bilal İpek'ten Bilirkişi Raporu Hakkında Açıklama!
07 Ara 2021 23:51:53

Koray Sarısaçlı'yı kaçırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 Furkan Gönüllüsünün "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" dosyası hakkında açıklanan bilirkişi raporunda, kaçırma olayını gerçekleştiren kişiler ile Furkan Gönülüsü; Yusuf Tapan, Haydar Akoraler, Erdal Ergül, Emrah Taş, Erol Ardıç, Rıdvan Taş'ın aynı olup olmadığına dair kesin bir sonuca varmanın mümkün olmayacağı bildirilmişti.

Rapor hakkında açıklama yapan Avukat Bilal İpek: 

Dosyada müşteki olarak bulunan Koray Sarısaçlı, müvekkillerinin yapmadığını açıkça söylemiş olmasına rağmen kendisine yapılan bazı baskılardan dolayı ifadesini değiştirerek kendisini kaçıranların Furkan Gönüllüleri olduğunu söylemiştir.

Dosyada bazı görüntüler mevcuttur, savcılık bu görüntülerle ilgili bilirkişi raporu istedi. Camiye giren kişilerle yani müvekkillerimle, adam kaçırma videosundaki kişilerin karşılaştırması da bilirkişi; "Tam tespit yapılamamıştır" diyor. 

Hukukun temel ilkelerine göre şüpheden sanık yararlanması gerekir. Somut delil bulunmamasına rağmen, bilirkişi de böyle bir tespit yapmış olmasına rağmen müvekkillerimizin hala serbest kalmaması hukukun temel ilkelerine açıkça aykırılık ortaya koyuyor. Bu raporun ardından müvekkillerimiz derhal serbest bırakılmalı."



0 Yorum

Yorum Yaz