Furkan Gönüllülerine Basın Açıklaması Engeli!

Alparslan Hoca'nın 'Terör örgütü propagandası' davasından beraat etmesine yönelik Ankara ve Şanlıurfa şehirlerinde basın açıklaması düzenlemek isteyen Furkan Gönüllüleri polis engeline maruz kaldı.

Furkan Gönüllülerine Basın Açıklaması Engeli!
08 Kas 2020 10:20:51

Ankara'da Korona Bahanesi!

Ankara Emniyeti, korona salgını gerekçesiyle, gönüllülerin açıklama yapmasına engel olmak isteyince gergin anlar yaşandı.

Açıklama haklarını kullanmada ısrarcı olan gönüller, sosyal medyadan yaptıkları paylaşım ile gördükleri muameleye tepki göstererek, " Cumhurbaşkanı'nın her gün miting yaptığı ülkede bize 50 kişiyle basın açıklaması yasak" ifadelerini kullandılar.

Polisle yaşanan gerginlik sonrası yaşadıklarını videoya çekmek isteyen bayan bir gönüllünün dahi engellemesi üzerine, Furkan Gönüllüsü Beyza Güvenmez emniyete şikayette bulundu.

Yaşadıklarını sosyal medyada hesabından duyuran gönüllü, şunları söyledi:

"Yaşadığım durumu anlatan bir video çekmek istedim. O da engellendi .Buna da pandemi sebebiyle diyemezlerdi ya...İzahı olmayan yasak için zorbalık ve kaba söz devreye girdi bu defa. Ben de hemen adliyeye gidip şikayetçi oldum. Kimi kime şikayet ediyorsun diyeceksiniz belki. Çok ta haklısınız ama ne yapayım hakkımı aramadan da duramadım öylece"


Şanlıurfa'da Furkan Gönüllülerine Tutanak Tutuldu!

Şanlıurfa'daki Furkan Gönüllüleri, Alparslan Hoca'nın beraatine ilişkin düzenledikleri basın açıklaması sonrası polis tarafından alıkonuldu!

"3 Çocuğumla Bekliyorum!"

Durumu sosyal medya hesabından bildiren bir Furkan Gönüllüsü: "Alparslan Kuytul Hocamızın beraatine binaen gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması sonrası eşim ve birkaç arkadaşı alıkondu, 3 çocuğumla beraber onları bekliyoruz! Pardon yanlış bir şey mi yaptık?" ifadelerini kullandı



0 Yorum

Yorum Yaz