• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Gönüllüleri, itikaf baskını sürecinde yaşadıkları hukuksuzlukları trajikomik bir piyesle sahneledi

Furkan Gönüllüleri, itikaf baskını sürecinde yaşadıkları hukuksuzlukları trajikomik bir piyesle sahneledi

Furkan Gönüllüleri, emniyet güçleri tarafından 'İtikaf' sürecinde maruz kaldıkları hukuksuzlukları, 'Emin ile Emniyetteyiz' adlı tirajikomik bir temsille sahneledi. Oyun, Furkan TV internet kanalı üzerinden de canlı yayınladı.

Furkan Gönüllüleri, itikaf baskını sürecinde yaşadıkları hukuksuzlukları trajikomik bir piyesle sahneledi
23 Mayıs 2021 12:24:26

'İzahı Olmayanın Mizahı Olur!'

Furkan Etkinlik ve Tiyatro Ekibi tarafından hazırlanan 'Emin ile Emniyetteyiz' isimli piyes, Ramazan Bayramında sahnelenmişti. Furkan TV internet kanalı üzerinden de canlı yayınla aktarılan temsilde gönüllüler, 'İtikaf' sürecinde camilere yapılan eş zamanlı itikaf baskını sonrası gözaltında yaşadıkları hukuksuzlukları esprili bir dille canlandırdı.

Alparslan Kuytul Hoca'nın da izlediği itikaf baskını hakkındaki trajikomik oyun, birçok kişi tarafından beğeni topladı. Ekip oyuncuları sergiledikleri piyeslerle; izahı olmayan işlerin mizahını yapmaya çalıştıklarını belirtti. 

Piyes sonrası konuşan Alparslan Hoca; "Emniyet, arkadaşların da tiyatroda sergilediği gibi birçok hukuksuzluk gerçekleştirdi. Geçen yıl teravihe saldıran İslam düşmanları bu sene de itikafa saldırdı. Bu saldırıların pandemiyle hiçbir alakası yoktur. Arkasında kimlerin olduğunu tahmin ediyoruz, bu sene de bir ilk olarak İçişleri Bakanı, yapılanların kendisinin talimatı olduğunu ortaya koydu. Böylece bir şeyler daha net görünür oldu.

İtikafa böyle bir baskın görülmüş bir şey midir? Biz sadece bir itikaf, bir Ramazan mücadelesi değil, verdiğimiz mücadele ile İslami Hareketin metodunu da ortaya koymuş oluyoruz. Bizden sonraki nesillere, dengeli bir mücadele nasıl yapılır; teröre bulaşmadan, haddi aşmadan ama İslam düşmanlarına da itaat etmeden bunu göstermiş oluyoruz. 

Herkes bilmeli ki; bütün İslam düşmanları Ramazan ayından rahatsız! Hamas bugün Ramazan'ı yaşatmak için Filistin'de can vermektir, biz gözaltına alınmışız, mahkemeye çıkmışız, ne olur? Herkes değerlerine sahip çıkmalı" ifadelerini kullandı.

Tiyatronun tamamını izlemek isteyenler Furkan TV Youtube linkinden ulaşabilir;



0 Yorum

Yorum Yaz