Furkan Gönüllüleri 10 Mayıs Mahkemesine Sayılı Günler Kala ADALET BEKLEYİŞİNDE!

438 gündür haksız tutukluluğu devam eden Alparslan Hocanın sevenleri, 10 Mayıs mahkemesine sayılı günler kala bir kez daha "Adalet" bekleyişi gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllüleri 10 Mayıs Mahkemesine Sayılı Günler Kala ADALET BEKLEYİŞİNDE!
23 Nis 2019 23:06:22

Tutuklu alim Alparslan Hocanın sevenleri 10 Mayıs mahkemesine sayılı günler kala zulme karşı farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdikleri etkinliklere devam ediyor.


“Siyaset Değil Adalet” çağrısıyla adalet ve özgürlük bekleyişi düzenleyen sevenleri bu akşam Adana/Seyhan'da Yatsı  Namazı sonrası bir araya geldi. Furkan Vakfı aracılığıyla canlı bağlantı gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. "Hocamız, tüm mahkemlerden tahliye aldığı halde haksız bir şekilde cezaevinde tutuluyor" diyen gönüllüler, 10 Mayıs'ta tahliye ve beraat beklediklerini vurguladılar. 


"Alparslan Hoca Onurumuzdur" "Alparslan Kuytula Özgürlük" yazan pankartlar açarak 10 Mayıs’ta adalet beklediklerini dile getirdiler.

Gönüllülerle birlikte adalet bekleyişine katılan Alparslan Hocanın eşi Semra Kuytul; "Türkiye'de 14 aydır cadde cadde, sokak sokak adalet arıyoruz. Maalesef bulamadık. Bizim gibi zulme uğrayan birçok masum var. Bunun da farkında olarak farkındalık oluşturmaya çalıştık. Meşru daire de hakkımızı aradık, aramaya devam ediyoruz. Keşke hukuku mahkemelerde arayabilseydik. Memelekette adalet gerçekleşinceye kadar, Alparslan Hoca serbest kalıncaya kadar bu farkındalığı oluşturma konusunda ısrarcıyız" ifadelerini kullandı. 

Alparslan Hoca ile birlikte 45 kişinin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması 22 Ocak'ta Adana Merkez Adliyesinde görülmeye başlamış ve üç gün süren duruşmalar sonrası Alparslan Hoca, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz 24 Ocak’ta tahliye edilerek serbest bırakılmıştı.

Alparslan Hoca ve Ali Alagöz ise 24 saat geçmeden duruşma savcısının yaptığı itiraz sonucu siyaseten tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İlk duruşmasında tahliye verilen mahkemenin bir sonraki duruşması 10 Mayıs Cuma günü Adana Merkez Adliyesinde görülecek.



0 Yorum

Yorum Yaz