Filistin direnişi tek ses: Mescid-i Aksa kırmızı çizgi

Filistinli direniş gruplarından yapılan açıklamada "Mescid-i Aksa kırmızı çizgi" ifadeleri kullanıldı.

Filistin direnişi tek ses: Mescid-i Aksa kırmızı çizgi
21 Şub 2019 18:45:40

Filistinli direniş grupları, Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu ve işgalcilerin Kudüs’ü daha çok hedef almalarına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre direniş grupları bu sabah yayınladıkları bildiride, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya ve murabıtlara yönelik saldırılarını sürdürdüklerini ve bu saldırılar karşısında eli kolu bağlı oturmayacaklarını ifade etti.

Bildiride, Mescid-i Aksa’ya ve murabıtlara yönelik saldırıların sonuçlarından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğu kaydedildi.

Filistin halkını “Er-Rahme Kapısı Seferberliği”ne katılmaya çağıran direniş grupları, Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya giderek nöbet tutmalarını, murabıtlara destek olmalarını ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planlarını bozmalarını istedi.

 

Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını sürdüren işgal güçleri, Er-Rahme Kapısı bölgesini ve Kudüs’teki bazı müesseseleri kapattı.

İşgal güçleri Er-Rahme Kapısı bölgesinde namaz kılan cemaate saldırıp birçoğunu gözaltına alırken, Yahudi yerleşimciler de Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınları yoğunlaştırdı.

Filistinli gruplar, Arap ve İslam ülkelerinin Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırılar karşısındaki sessizliğini ve işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme peşinde koşmalarını eleştirdi.

Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu vurgulayan direniş grupları, Gazze halkından da yarın Cuma namazının ardından sınır bölgelerinde yapılacak gösterilere katılmasını istedi.



0 Yorum

Yorum Yaz