Eski İsrail Başbakanı: Biz daha fazla öldürüyorduk

Eski İsrail Başbakanı siyonist Ehud Barak, "Ben savunma bakanıyken 3.5 dakikada 300'den fazla 'Hamas üyesini' öldürmüştük" diyerek mevcut hükümetin abluka altındaki Gazze Şeridinin kontrolünü elinde tutan Hamas'a yönelik politikasını eleştirdi.

Eski İsrail Başbakanı: Biz daha fazla öldürüyorduk
20 Eki 2018 00:04:15

Eski siyonist Başbakan Barak, yerel bir radyoya Gazze sınırında yaşanan son gelişmeler ve İsrail hükümetinin politikalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

İşgalci Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetinin Gazze'ye yönelik net bir stratejisinin olmadığını dile getiren Barak, Hamas'a karşı saldırı düzenlenmesi gerektiğini ve bunun için bir strateji belirlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

'BİZ ÇOK DAHA FAZLA HAMAS ÜYESİ ÖLDÜRMÜŞTÜK'

Netanyahu hükümetini Hamas'a karşı pasif kalmakla suçlayan Barak, "Ben savunma bakanıyken hava kuvvetlerimizin düzenlediği bombardımanda 3.5 dakikada 300'den fazla 'Hamas üyesini' öldürmüştük" ifadesini kullandı.

Eski siyonist başbakan sözünü ettiği saldırının ne zaman yapıldığına ilişkin bilgi vermezken, Ehud Barak'ın açıklamaları mevcut hükümete Gazze'de yeni bir saldırya imza atılması çağrısı olarak yorumlandı.

FİLİSTİN SAĞLIK KAYNAKLARI: KADIN VE ÇOCUKLARIN DA ÖLDÜĞÜ SALDIRIYI KASTEDİYOR

Öte yandan Filistinli sağlık kaynakları, Barak'ın 27 Aralık 2008'de Gazze'deki polis merkezine düzenlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 225 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıyı kastettiği değerlendirmesinde bulundu.

Eski Başbakan Ehud Barak, 2007-2013 yılları arasında savunma bakanı olarak görev yapmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz