• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Erdoğan'ın, "Mağdur yok!" sözleriyle Adalet Bakanı'nın, "Dosyalar beraatle sonuçlanıyor" sözleri çelişti!

Erdoğan'ın, "Mağdur yok!" sözleriyle Adalet Bakanı'nın, "Dosyalar beraatle sonuçlanıyor" sözleri çelişti!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün geçtiğimiz hafta yaptığı "mağduriyet" açıklamaları; Erdoğan'ın yıllar önce sarf ettiği "kusura bakmayın, mağdur filan yok" açıklamalarını akıllara getirdi.

Erdoğan'ın, "Mağdur yok!" sözleriyle Adalet Bakanı'nın, "Dosyalar beraatle sonuçlanıyor" sözleri çelişti!
19 Kas 2020 12:34:23

Adalet Bakanı Gül, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da düzenlenen 'Ceza Hukukunda Alternatif Çözüm Yolları Sempozyumu'na katılmış ve "Pardon dediğinizde cezaevindeki tutuklunun o günleri geri gelmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasında yargıdaki problemlere dikkat çeken Gül, "bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun" diyerek hakimlere talimat ile değil vicdanlarına göre karar vermeleri gerektiğini söylemişti

Adalet Bakanı'nın açıklamaları Erdoğan'ın sözleriyle çelişti!

Adalet Bakanının geçtiğimiz hafta kullandığı ve mağduriyetleri itiraf niteliğindeki bu sözleri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016'nin Ekim ayında kullandığı "mağdur yok" sözlerini hatırlattı.

Erdoğan katıldığı bir programda, "zaman zaman bazı şeyler söyleniyor, efendim mağdurlar var. Kardeşim kimse kusura bakmasın mağdur falan yok" ifadelerini kullanmıştı.

Gül"ün mağduriyetleri bitirmeye yönelik yaptığı açıklamalar ile "kimse mağdur edebiyatı yapmasın" diyen Erdoğan'ın çelişkili açıklamaları, "AKP kendi arasında fikir birliği sağlayamadı mı? " dedirtiyor.




0 Yorum

Yorum Yaz