Erdoğan: Yolunu şaşıranları ya ıslah ya tasfiye edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Yolunu şaşıranları ya ıslah ya tasfiye edeceğiz
20 Kas 2018 12:47:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu. 

Burada Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere değinen Erdoğan, "Şurada fazla kalmadı, 4 ay sonra benim aziz milletim bu ülkenin düşmanlarına en büyük dersi sandıkta verecek. Vatansever bir topluluk olarak sandıkta milletle bütünleşmemiz, 31 Mart'ta bir başka olacak" ifadesini kullandı.

Partisine dönük birtakım uyarılarda bulunan Erdoğan, "Yolunu şaşıranları ya ıslah ya tasfiye edeceğiz. Her kim ki 'Ben aday gösterilmedim' diyerek partimize sırtını dönüyor, kendine başka mecralar arıyorsa hiçbir zaman AK Partili olamamıştır" görüşünü dile getirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ, EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'

 

- Türkiye'yi eski karanlık günlerine göndermek isteyenler, kendi karanlıklarında kaybolup gideceklerdir. Kaybettikleri mevzileri tekrar kazanmak için yeni senaryolar hazırlamak için gayretleri olmayanlar eski usül yöntemleri ortaya koyuyorlar. Yolunu şaşıranları ya ıslah ya tasfiye edeceğiz. Kazanmadık gönül bırakmayacağız. Gece gündüz çalışacağız. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Çok yatırım yapacağız. Bir göreve çok kişi talip olur, bir kişi sonunda üstlenir. Tüm adaylarımız da onun yanında saf tutar. Kendi adaymış gibi çalışır. Kim ki ben aday olmadım diyerek çalışmıyorsa, o kişi zaten hiçbir zaman AK Partili olamamış demektir. Aynı şekilde şuradan neden aday olamadım, buradan aday oldum diyorsa önce nefsini bir hizaya çeksin.

 

— Biz bir davayız, teşkilatız. İstişareler yapılır, sen şurada adaysın denilince eyvallah deyip çalışmaya başlanır. Aday olunca her şey güzel de aday olmayınca neden bozuluyorsun? AK Parti ben değil, biz partisidir. Bireysel olarak yanlışa düşmeniz size aittir, ancak AK Parti neferi olarak böyle bir lüksünüz yoktur. Gönül yapmak yerine gönül kıran da yanlış yerde olduğunu aynen bilmelidir. Siyaset gönül, gönüllülük işidir. Üzerinde en ufak şaibe olan kişiler ikaz beklemeden bu kapıdan çıkmalıdır. Teşkilat ve adaylar kendini gözden geçirmeli. Ölçümüz, 'Acaba millet bana ne diyor?' olmalıdır.

 



0 Yorum

Yorum Yaz