• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Erdoğan: Evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın

Erdoğan: Evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın

Erdoğan işçilerle gerçekleştirdiği buluşmada, "Türkiye büyüdükçe her kesimden vatandaşın refah seviyesi artacak" dedi

Erdoğan: Evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın
14 Eyl 2021 14:25:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde işçilerle bir araya geldiği programda konuşma yaptı.

"Emeği ile, alın teri ile, beden gücüyle çalışmanın hem yorgunluğunu hem de evine helal rızk götürmenin verdiği manevi hazzı çok iyi biliyoruz" diyen Erdoğan, Türkiye'nin son 19 yılda istihdam sayısını 9,5 milyon artırdıklarını vurgulayarak, "Milli gelirimiz TL olarak yaklaşık 11 kat yükselirken asgari ücretin 16 kata yakın artması bunun en somut örneklerinden biridir" ifadesini kullandı.

"Fevkalade yükselişi emekli maaşlarında görmek mümkündür" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

27 kat artan emekli maaşları vardır. Bugüne kadar yaptığımız tüm toplu sözleşme görüşmelerinde refahı genişletecek formüller üzerinde durduk. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki, biz hep ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle insanımızın hayat kalitesini gelirini artırarak refah seviyesini yükseltmek için mücadele ettik. 2023 hedeflerimize her alanda olduğu gibi çalışanların gelir seviyesini en üst seviyeye çıkarmayı planladık. Darbe girişimleri,, ekonomik saldırılar, salgın ve afetler nedeniyle biraz gecikme yaşamış olsak da bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Sanayi üretimi, istihdam ve büyümede hızlı yükselişle salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Hizmetler sektöründe süratli toparlanma yaşanıyor. Makro ekonomide dengeler yerine oturmaya başladı.

"Büyük Türkiye silueti ufukta gözükmüştür"

Türkiye'nin büyüdükçe her kesimden vatandaşın refah seviyesinin artacağını belirten Erdoğan, "Ülkemizi en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz derken bunu şu veya bu kesim için değil, işçiden memura, esnaftan emekliye her kesim için söylüyoruz. Sembolü '2023 hedefleri' olan bu süreci devam ettirdiğimizde, evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Büyük Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür. İnşallah asırlık kayıplarımızı telafi ettiğimiz dönemin eşiğindeyiz" dedi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz