Dolardan bir rekor daha!

Dolar/TL kuru, Merkez Bankası’nın 23 Eylül'de beklentilerin aksine faiz indirmesi ve ABD tahvil getirilerinin yükselmesinin ardından, bugün bir rekor daha tazeledi. Kur, tarihi zirvesini bugün 9,09'un üzerine taşıdı.

Dolardan bir rekor daha!
13 Eki 2021 17:15:51

Dolar/TL'nin rekor yolculuğu hız kesmeden devam ediyor. Üst üste 4. günde de rekor seviyelerini güncelleyen dolar/TL'nin yeni zirvesi 9,07'nin üzerine çıktı.

Böylece eylül ayında dolar karşısında yüzde 7 değer kaybeden Türk Lirası'nın ekim ayının ilk yarısındaki değer kaybı ise yüzde 2 civarında oldu. 2020 sonuna göre değer kaybı ise yüzde 22'yi buldu.

MERKEZ'İN FAİZ İNDİRİMİ

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi ile başlayan ABD Doları'nın gelişen ülke para birimleri karşısında güçlenmesinin de etkisiyle Türk Lirası, dolar karşısında en fazla değer kaybına uğrayan para birimi oldu.

YENİ REKORU 9,0940

23 Eylül'deki faiz indirimiyle birlikte 8,80 seviyesini aşarak rekor güncelleyen dolar/TL, yükseliş trendiyle birlikte önce 9 lira seviyesini aştı.

Hafta başında geçilen 9 lira psikolojik sınırının üzerinde artmaya devam eden kur, bugün 9,08'i de aştı. Gün içerisinde 9,0940 en yüksek seviye olurken bu seviye aynı zamanda dolar/TL'deki yeni rekor olarak kayıtlara geçti.



0 Yorum

Yorum Yaz