Dışişleri'nden Kudüs açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "AIPAC'e katılan bazı ülke liderlerinin İsrail'deki Büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacakları yönünde sorumsuzca beyanlarda bulunmalarını endişeyle karşılıyoruz" dedi.

Dışişleri'nden Kudüs açıklaması
25 Mar 2019 07:52:46

 Dışişleri BakanlığıSözcüsü Hami Aksoy, Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) Yıllık Konferansı'na katılan bazı ülke  liderlerinin İsrail'deki Büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacakları  yönünde sorumsuzca beyanlarda bulunmalarını endişeyle karşıladıklarını söyledi.

Aksoy yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün (24 Mart) Washington’da düzenlenen Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) Yıllık Konferansı'na katılan bazı ülke  liderlerinin İsrail'deki Büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacakları  yönünde sorumsuzca beyanlarda bulunmalarını endişeyle karşılıyoruz. Daha önce pek çok kez ifade ettiğimiz üzere, herhangi bir ülkenin İsrail nezdindeki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması uluslararası  hukukun açık bir ihlalini teşkil edecektir. 


Kudüs’ün İsrail tarafından ilhakı uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından reddedilmiştir. Filistin meselesinin ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve  coğrafi devamlılık içinde bir Filistin Devleti’nin vücut bulmasıyla  çözülebileceği çeşitli BM kararlarıyla defalarca vurgulanmıştır. Tüm ülkeleri, bu konuda kabul edilmiş BM kararlarına riayet  etmeye, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne saygı göstermeye ve  bölgemizi daha da istikrarsızlaştıracak adımlardan kaçınmaya davet  ediyoruz."



0 Yorum

Yorum Yaz