Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki: Bu karar tüm ülkeleri etkileyecek

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bir kez daha ABD'nin İran'a yönelik yaptırım kararını eleştirdi. Türkiye dahil 8 ülkeye olan muafiyet kararının kaldırılmasına ilişkin Çavuşoğlu "Bu tüm ülkeleri gerçekten etkileyecek. Bu o kadar kolay bir şey değil" dedi.

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki: Bu karar tüm ülkeleri etkileyecek
23 Nis 2019 20:26:30

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin Çavuşoğlu, yaptırımların her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, yaptırımlar yoluyla bir ülkeden bir netice alınamayacağını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin, 2 Mayıs'a kadar İran petrolü üzerindeki yaptırımlar konusunda Türkiye dahil farklı ülkelere tanınan muafiyetin kaldırılacağı yönündeki açıklaması hakkında, "Bu tüm ülkeleri gerçekten etkileyecek. Bu o kadar kolay bir şey değil." dedi.

"Hukuk kuralları üzerinde kurulan bir uluslararası sistemi ve çok taraflılığı destekliyoruz." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, bir ülkenin tek başına aldığı kararlara herkesin uyması yönünde baskı yapmasının uluslararası diplomatik olgunluğa yakışmayan bir hareket olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, AB ülkeleri ve NATO müttefiklerine yönelik buna benzer baskılar bulunduğunu söyleyerek, "ABD'nin yaptırım kararlarına karşıyız." dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz