Bir Linç de İlahiyat Profesörü Emiroğlu’na!

Sözleri çarpıtılarak itibarsızlaştırılmaya çalışılan ardından suç duyurusunda bulunularak yargısız infazla görevinden alınan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'da medyanın linç girişiminden payını aldı.

Bir Linç de İlahiyat Profesörü Emiroğlu’na!
10 Ara 2018 16:17:47

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun sözleri çarpıtılarak adeta hedef tahtası haline getirilip itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.

Emiroğlu’nun söylediği iddia edilen "Kızlar adet olur, adet olmak bir hastalıktır. Mutlaka tedavi olması gerekiyor. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir" sözleri geçen hafta gazetelere manşet oldu. Emiroğlu bu süreçte gereken araştırma yapılmadan görevinden alındı, hakkında soruşturma başlatıldı, lince uğradı. Karar yazarı Yıldıray Oğur’da bugün yayınlanan köşe yazısına konuyu taşıyarak, Emiroğlu’na yapılanları anlattı.

Hakkındaki iddialara cevap veren Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu ise daha önce yaptığı açıklamada, "Kayıtlarım var, öyle konuşmadım. Nerede, neyi, nasıl konuşacağımı biliyorum. Tamamen düzmece. Bunu söyleyenlerin amacının ne olduğunu bilmiyorum. Kişileri mi yıpratmak istiyorlar, kurumları mı yıpratmak istiyorlar, bilemiyorum. Zaten kaymakamlık da inceledi ve uydurma olduğunu gördü" diye konuştu. Söz konusu ifadelerin hiçbirini kullanmadığını söyleyen Prof. Dr. Emiroğlu, "Ben böyle ifadeler kullanmadım. Bir ilim adamı böyle kaba saba ifadeler kullanır mı? Ne işim var benim çocuğun âdeti ile? Hijyenik şartlardan bahsettim. Çocuk ve ergenlik psikolojisinden bahsettim. Pozitif etkilerden bahsettim ama bunun dışındakiler düzmece. Cımbızla bile çekilmemiş. İnandırıcı değil" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz