Bakan Abdulhamit Gül yeni anayasa hakkında açıklama yaptı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bugün aynı zamanda yeni ve sivil anayasa çalışmaları için milat anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu. Gül, ayrıca İnsan Hakları Eylem Planı'nın, Cumhuriyetin 100'üncü yılına girmeye hazırlanan Türkiye'nin temel politika belgesi olacağını vurguladı.

Bakan Abdulhamit Gül yeni anayasa hakkında açıklama yaptı
02 Mar 2021 10:12:01

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yeni  anayasa hakkında  açıklamalarda bulundu. Bugün açıklanacak İnsan Hakları Eylem Planı'nın, Türkiye'nin temel politika belgesi olacağını belirten Gül, "Bugün aynı zamanda yeni ve sivil anayasa çalışmaları için milat anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın haberine göre, Bakan Gül, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye" vizyonuyla hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını hatırlattı.

İnsan Hakları Eylem Planı'nın, Cumhuriyetin 100'üncü yılına girmeye hazırlanan Türkiye'nin temel politika belgesi olacağını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Bugün aynı zamanda yeni ve sivil anayasa çalışmaları için milat anlamına geliyor. Milletimizle beraber yapacağımız 83 milyonun anayasası ile demokrasi tarihimize yeni bir sayfa açacağız. İnsan Hakları Eylem Planı ülkemize, devletimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun."



0 Yorum

Yorum Yaz