Bahçeli: Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da ortağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, “Hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız.” dedi.

Bahçeli: Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da ortağız
16 Kas 2021 12:29:04

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü haftalık grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasında Erdoğan’la Bahçeli arasında sistem gerilimi olduğuna dair değerlendirmelere tepki gösterdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nda çatlak patlak olmadığını savunarak, “MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da, işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanı sıra TBMM'de denge ve denetleme görevi ile mesuldur. Bu kanaatimin neresi yanlıştır?” diye sordu. Bahçeli, “Hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraberiz.” dedi. 

Devlet Bahçeli, gazeteciler Taha Akyol ve Fehmi Koru’ya da ‘ittifak arasında çatlak’ olduğuna dair kaleme aldıkları yazılardan dolayı tepki gösterdi. Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızda gerginlik değil muhabbet vardır, güven vardır.” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

MHP, İTTİFAKIN ORTAĞI OLSA DA, SORUMLULUĞU MUHALEFETTİR

“Cumhur İttifakı'nda çatlak patlak olmaz, ittifakımızı hazmedemeyip çatır çatır çatlayanların varlığı her türlü izahtan varestedir. Cumhur İttifakı geçmiş ve gelecek arasındaki köprüdür. Türkiye sevdasının siyasi bir hürriyete bürünerek kökleşmesidir. Bizim ittifakımız plan, proje, pazarlık usulüyle tescillenmiş bir ittifak değildir. Biz fırsat düşkünü siyasi ittifaklara benzemeyiz. Başkaları gibi gözü başka, kaşı başka oynayanlarla mukayese edilemeyiz. Dili başka, fikri başka, zikri bambaşka olanlar gibi de davranamayız. Geçen haftaki grup konuşmam epey tartışıldı, pek çok kesim tarafından çarpıtıldı. Dedim ki, 'MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da, işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanı sıra TBMM'de denge ve denetleme görevi ile mesuldur.' Bu kanaatimin neresi yanlıştır? Neresinde Cumhur İttifakı'na mesafeli bakış hakimdir? Hükümet bellidir, görevini başındadır.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN SEVABINA, GÜNAHINA ORTAĞIZ

Hükümet değilsek de, hükümete bakan vermemiş olsak da, Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız, anca beraberiz kanca beraberiz. Tavsiyem, kötürüm beyanat sahiplerinin kendi işlerine bakmaları, kendi önlerinden yemeleridir. Niyet okuyuculuğu falcılıktır, bunca zahmete katlanacaklarına faziletli olsunlar...”


0 Yorum

Yorum Yaz