Babasına özgürlük istediği için mahkemeye çıkan Meryem Kuytul ile röportaj

Babalarına özgürlük istedikleri için bugün mahkemeye çıkan ve beraat eden Alparslan Hocanın kızı Meryem Kuytul mahkeme sonrası, “Tamamen suçsuz olduğuna inandığım babamın hakkını savunurken aynı zamanda kendi hakkımı da savunmuş oldum” ifadelerini kullandı.

Babasına özgürlük istediği için mahkemeye çıkan Meryem Kuytul ile röportaj
17 Eki 2019 13:25:08

Alparslan Kuytul Hocanın iki kızına, kendisi hakkında özgürlük talebiyle yürüdükleri ve pankart açtıkları gerekçesiyle açılan davanın duruşması bugün Adana 3. Çocuk Mahkemesinde görüldü. Hakim istinaf yolu açık olmak üzere beraatlerine karar verdi.

Mahkeme sonrası Furkan Haber olarak Alparslan Hocanın kızı Meryem Kuytul’la röportaj gerçekleştirdik. Meryem Kuytul babasının ve kendisinin suçsuz olduğunu ifade ederek, “Haklı olduğumuza ve babamızın suçsuz olduğuna sonuna kadar inanıyorum. Bu yaşımda da olsam bir davaya karışmış olmak benim için bir gururdur” ifadelerini kullandı.

Yapılan röportaj şu şekilde;

HEM BABAMIN HAKKINI HEM DE KENDİ HAKKIMI SAVUNMUŞ OLDUM

Öncelikle haklı olduğumuza ve babamızın suçsuz olduğuna sonuna kadar inanıyorum. Bu yaşımda da olsam bir davaya karışmış olmak benim için bir gururdur. Her çocuğun annesiyle babasıyla yaşamaya, onlarla büyümeyi hakkı vardır. Ben de doğal olarak hem babamın hakkını hem de kendi hakkımı savunmuş oldum. Zaten suçlu olduğumuzu düşünmüyorduk, hakime hanım da bu durumu hukuki açıdan değerlendirdi ve beraatimize karar verdi. Biz zaten o olayda yürüyüş yaparak atkı takarak annemize destek oluyorduk. Bir insan babasının veya kendi hakkını savunmayacaksın kimin hakkını savunacak




0 Yorum

Yorum Yaz