Avrupa "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" Mitingiyle İnledi

Bugün Almanya'da Alparslan Kuytul'a Özgürlük mitingi yapıldı. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Özgürlük Mitingi ile Avrupa'dan Türkiye'ye mesajlar verildi. İşte ayrıntılar;

Avrupa "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" Mitingiyle İnledi
01 Oca 1970 02:00:00

Dünyanın birçok ülkesinde binlerce talebe ve sevenleri bulunan ve 9 aydır tecritte tutulan Alpaslan Kuytul Hocaefendi'nin haksız tutukluğunu protesto etmek amacıyla büyük bir organizasyon düzenlendi. Hamburg Adenaurallee 48 'den, Hansabrunnen'e kadar büyük bir kalabalıkla Alparslan Kuytul'a Özgürlük yürüyüşü yapıldı. Ardından iki dilde basın açıklamasının yapıldığı miting gerçekleştirildi. 



Almanya'nın en merkezi yerinde düzenlenen ve çevre ülkelerden de erkek- kadın yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Dev Özgürlük Mitingi Almanya'nın gündemine oturdu.

Yürüyüş boyunca Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri, özgürlük pankartları açarak sloganlar ve tekbirler eşliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Atılan sloganlardan bazları;

1. Kein Urteil, kein Prozess
Warum haltet ihr ihn fest

Hüküm yok, yargılıma yok
Neden onu tutuyorsunuz?

2. Kein Urteil, kein Beweis

Ne hüküm, ne delil!

3.Was fordern wir?
-Freiheit
-Für wen?
-Alparslan Kuytul

-Neyi talep ediyoruz?
-Özgürlük! 
-Kimin için? 
-Alparslan Kuytul!

4. Ruft auf, ruft auf zur Gerechtigkeit
Freiheit, Freiheit es wird höchste Zeit
Çağırın, çağırın adalete çağırın
Özgürlük artık Özgürlük vakti


Öğlen saatlerinde başlayan protesto mitingi, düzenlenen özgürlük yürüyüşünün ardından iki dilde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

Almanya'nın en işlek yerinde düzenlenen mitinge Alman medyası da büyük ilgi gösterdi.

Alman basın mensupları ve Emniyet mensuplarının da katıldığı miting sorunsuz olarak gerçekleşti.

Üzerinde “Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Özgürlük” ve “Alparslan Kuytul Yalnız Değildir” yazılı pankart, döviz, atkı ve balonlarla yürüyen yüzlerce Furkan gönüllüsü Avrupa sokaklarını özgürlük sloganlarıyla inletti.

Binlerce kişinin dinlediği basın açıklaması Türkçe ve Almanca olmak üzere iki farklı dilde yapıldı.

Avrupa'dan yükselen Alparslan Kuytul"a özgürlük sesine Türkiye’de yaşayan Furkan gönüllüleri de ses verdi. #ÖzgürlükYürüyüşüAlmanyada şeklinde açılan etiket Türkiye gündeminde 1. sırada uzun süre kaldı.



Sorunsuz biten dev miting sonrası katılımcılar ikindi namazlarını eda etmek üzere camilere akın etti.



Basın açıklamasında Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin TEM MİT ve Emniyet tarafından hazırlanan belgelerine de değinildi. Resmi belgelerce Temizliği ispat edilen Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 9 aydır haksız bir şekilde tutuklu yargılanmasına hep birlikte tepki gösterildi.



Almanya'dan düzenlenen Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye Özgürlük Mitingi, Türkiye ve Dünya'nın çeşitli yerlerinde bulunup da mitinge katılamayan Furkan gönüllerine ise coşkuyu yaşattı.



Ayrıca Avrupa'da yapılan dev miting, Türkiye'nin hak ve özgürlükler konusunda geldiği noktayı da gözler önüne serdi.

Almanya'da bu şekilde mitinglerin yapılmasına karşın Türkiye'de birkaç kişinin kaldırımda atkı ile yürümesine dahi izin verilmemesi Türkiye'de yaşayan Furkan gönüllerine derinden etkiledi.



Şimdi Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 8 Kasım'da katılacağı ve son 19 günün kaldığı mahkeme heyecan ve umut ile bekleniyor.

Şimdi yüzbinlerce Furkan Gönüllüsü herkes tarafından tepkiyle karşılanan haksız tutukluluğa son verilmesini ve bu mahkemenin tahliye ile sonuçlanmasını umuyor.

İlgili Haber;

Almanya’da Düzenlenen Dev Özgürlük Yürüyüşü Türkiye Gündeminde!


0 Yorum

Yorum Yaz