Arakanlılara karşı beton duvar

Müslümanları yerinden etmek için her gün yeni bir taktik geliştiren Myanmar bu kez de beton duvar inşa ediyor.

Arakanlılara karşı beton duvar
14 Oca 2019 11:18:11

Tambru Khal kanalının önünü kesecek beton engelin, Ağustos 2017’den beri bölgede derme çatma kamplarda yaşayan 5 binden fazla Arakanlı Müslüman için sel tehdidi anlamına geldiği ifade ediliyor.

Arakanlı Müslümanların liderlerinden Dil Muhammed, bunu, ırkçı Myanmar ordusunun, bölgede yaşayan Arakanlı Müslümanları yerlerinden etmek için yeni bir taktik olarak nitelendirdi. Muhammed, doğum yerleri Arakan’a dönme ümidiyle yaşadıklarına işaret ederek Myanmar askerlerinin geldikleri ilk günden itibaren bölgeyi terk etmeleri için Arakanlı Müslümanlar arasında panik çıkarmaya çalıştığını söyledi.

ŞİMDİ DE SEL TEHDİDİ

Bangladeşli hükümet temsilcisi Kemal Ahmed’in, inşaatla ilgili endişelerin ve muhtemel sonuçların dile getirildiği bir mektubu kabineye gönderdiğini yazdı. Ahmed, “Myanmar hükümeti, tarafsız bölgede herhangi bir yapı inşa edemez. Eğer inşa edilirse tarafsız bölgedeki Arakanlı Müslümanlar, tüm bölge sular altında kalacağından büyük ızdırap yaşayacak” ifadelerini kullandı.  Bangladeş Sınır Muhafaza birliklerinin komutanlarından Yarbay Monzurul Hasan Han, yakın geçmişte bölgeyi ziyaret ettiğini ve Myanmar ordusunun kendisine bölgeye dikenli tel çekildiği bilgisini verdiğini kaydetti. Han, basında çıkan haberler üzerine konuyu soruşturacaklarını söyledi.

   


0 Yorum

Yorum Yaz