• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Anayasa Mahkemesinden milletvekillikleri düşürülen HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında karar

Anayasa Mahkemesinden milletvekillikleri düşürülen HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında karar

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, HDP'li Leyla Güven ile Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruları oy birliğiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesinden milletvekillikleri düşürülen HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında karar
25 Haz 2020 16:42:05

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Anayasa Mahkemesine Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşmesinin iptali istemiyle başvuru yaptı.

Başvuruyu gündem toplantısında esastan görüşen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşmesinin iptaline karar verilmesi talebiyle yapılan başvuruları oy birliğiyle reddetti.

NE OLMUŞTU? 

TBMM Genel Kurulunda, CHP'li Berberoğlu, HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında mahkemelerce verilen, kesinleşmiş cezalara ilişkin metin okunarak, vekillikleri düşürülmüştü.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İstanbul'da yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise yine aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Berberoğlu, Farisoğulları ve Güven'in cezaları, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz