Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 9 Ay Sonra 2. Mahkeme Tarihi Belli Oldu!

Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın 9 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılandığı davanın 2. mahkeme tarihi belirlendi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 9 Ay Sonra 2. Mahkeme Tarihi Belli Oldu!
16 Eki 2018 21:26:29

alparslankuytul.com internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; İddianamenin hazırlanmasının ardından dosya ikiye bölünmüş Hocaefendi ile beraberindeki 3 kişiyi kapsayan dosyanın bir kısmı terör mahkemesinde görülmek üzere 8 Kasım 2018 tarihine gün verilmişti. 2. mahkeme tarihi ise 22.01.2019 olarak belirlendi.

Alparslankuytul.com internet sitesinden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

30 Ocak 2018 tarihinde Furkan Vakfı’na yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrası tutuklanarak 9 aydır haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin merakla beklenen 2. Mahkeme tarihi belli oldu. 9 ay sonra belirlenen mahkeme tarihi Hocaefendi’nin haksız tutukluluğun tam 1 yıl sonrasına denk geliyor. Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 1. Mahkemesinin ise 08.10.2018 tarihinde olacağı duyurulmuştu.

Asıl Mahkeme Tarihi Belli Oldu!

İddianamenin hazırlanmasının ardından dosya ikiye bölünmüş Hocaefendi ile beraberindeki 3 kişiyi kapsayan dosyanın bir kısmı terör mahkemesinde görülmek üzere 8 Kasım 2018 tarihine gün verilmişti.

Mahkeme, Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 41 Furkan Gönüllüsünün, esas dosyası hakkında terör dosyası olmadığını belirterek görevsizlik kararı vermişti. Görevsizlik kararı verilen dosyanın ise aylar sonra hangi mahkemede ve ne zaman görüleceği belli oldu.

Hiçbir haklı gerekçe olmaksızın 9 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutuklu yargılandığı davanın 2. mahkeme tarihi 22.01.2019 olarak belirlendi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı aracılığıyla edinilen bilgilere göre Hocaefendi’nin tutuklulu yargılandığı davanın 2. Mahkemesi Adana 4. Ağır Ceza mahkemesinde görüleceği bildirildi.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 1. Mahkemesinin ise 08.10.2018 tarihinde olacağını daha önce duyurmuştuk 22.01.2019 tarihinde yapılacağı belirlenen bu 2. Mahkeme ise Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin asıl mahkemesi olup sevenleri ve onun tertemiz geçmişini bilen takipçileri tarafından mahkemenin tahliye kararı ile sonuçlanması beklenmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye isnat edilen suçlamaların BİR BİR aklanarak düştüğü MİT tarafından araştırılan istihbarat raporlarıyla ortaya konulmuş ve bu raporlar sosyal medyada halka sunulmuştu. Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi aklayan istihbarat raporlarının tamamını görmek için tıklayınız;

Şu bilinmelidir ki; bir İslam âlimini, hakkında tutuklamaya gerekçe olabilecek hiçbir sebep olmadığı halde 1 yıl boyunca delilsiz isnatsız iddialarla tecrit altında tutanların, hakikatler ortaya çıkacağı gün yapacak bir savunması olmayacaktır.

Furkan Gönüllüleri olarak:

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin suçsuz olduğuna tüm kalbimizle inanıyor, bağımsız yargı esas alınarak, adaletin tecelli etmesini talep ediyoruz. Gerçeklerin ortaya çıkacağı güne kadar haklı mücadelemize devam edeceğimizi buradan tüm kamuoyuna bildiriyoruz…


 



0 Yorum

Yorum Yaz