Alparslan Hocadan seçim yorumu! "Herkesi susturdular kendilerini susturamadılar"

420 gündür haksız bir şekilde Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, önemli açıklamalarda bulunduğu 39. telefon ses kaydında 31 Mart seçimleri hakkında "Herkesi susturdular da kendilerini susturamadılar. Konuşmasaydılar bu kadar belediye kaybetmezlerdi." değerlendirmesinde bulundu

Alparslan Hocadan seçim yorumu! "Herkesi susturdular kendilerini susturamadılar"
05 Nis 2019 23:15:58

420 gündür haksız bir şekilde Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, önemli açıklamalarda bulunduğu 39. telefon ses kaydında 31 Mart seçimlerini değerlendirdi.

Tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hocanın, her cuma ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri yayımlanmaya devam ediyor.

Haftada bir, on dakika olan görüşme hakkı süresince adete kısa bir ders yapan bu hafta da gündem ile alakalı değerlenmelerde bulundu.

31 Mart seçimlerine değinen Alparslan Hoca, “Bütün medyayı, aydınları ve âlimleri susturdular. Bu şekilde kitleleri her zaman uyuturuz, uyandırmaya çalışanlar olursa onları da hapse atarız olur biter diye düşündüler. Ancak herkesi susturdular da kendilerini susturamadılar. Konuştukça oy kaybını arttırdılar. Çünkü güçlendikçe daha tehditkâr ve aşağılayıcı konuşmaya başladılar. Hiç konuşmasaydılar bu kadar belediye kaybetmezlerdi. Demek ki nefse hâkim olmak memlekete hâkim olmaktan daha zor. ” İfadelerini kullandı.

05 Nisan 2019 tarihli telefon konuşmasının ilgili bölümü;

 Bu seçimle ilgili bir şey söylemek istiyorum. Bütün medyayı, aydınları ve âlimleri susturdular. Bu şekilde kitleleri her zaman uyuturuz, uyandırmaya çalışanlar olursa onları da hapse atarız olur biter diye düşündüler. Ancak herkesi susturdular da kendilerini susturamadılar. Konuştukça oy kaybını arttırdılar. Çünkü güçlendikçe daha tehditkâr ve aşağılayıcı konuşmaya başladılar. Hiç konuşmasaydılar bu kadar belediye kaybetmezlerdi. Demek ki nefse hâkim olmak memlekete hâkim olmaktan daha zor.

Bu zamanda bütün medyayı ele geçirmekle olmuyormuş. Çünkü artık insanlar belli bir seviyeye geldiler ve internet diye bir şey var. Sonuçta büyük ve tahsilli bir kitle sürekli internette. Ve televizyonları, gazeteleri hakimiyet altına alsanız da konuşanları hapse atsanız da yine de insanlar farkına varıyor çünkü kendilerinin konuşmaları değişiyor. Artık alenen tehdit ederek ‘Bize oy vermeyenler bedelini öderler’ diyorlar.

AKP’de olmayan belediyeleri topal ördeğe benzetiyorlar yani artık biz sizin çalışmanıza her türlü engeli çıkartacağız manasında sözler söylüyorlar. Bunların hepsini  halk duyuyor. Yani herkesi susturdular ama kendilerini susturamadılar. 



0 Yorum

Yorum Yaz