Alparslan Hocadan Eğitim Sistemi Hakkında Yorum: "Mağlupsunuz!"

Alparslan Hoca 2017 yılında yaptığı bir konuşmada eğitim sistemindeki hatalara değinerek önemli açıklamalarda bulunuyor.

Alparslan Hocadan Eğitim Sistemi Hakkında Yorum: "Mağlupsunuz!"
18 Şub 2019 19:00:00

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sistemini tekrar ele alacağını açıklaması, Alparslan Hocanın 2017'de Türkiye'nin eğitim sistemiyle ilgili yaptığı bir analizi akıllara getirdi. 

Her meseleye Kuran ve sünnet penceresinden bakan, yaptığı isabetli analizlerle tanınan Alparslan Hoca 2017 yılında tefsir dersi esnasında gerçekleştirdiği bir konuşmada Türkiye'deki eğitim sistemini değerlendiriyor.
Yıllardır  üzerinde değişiklik yapılan ve gençliği hiçbir şekilde ıslah edemeyen eğitim sistemiyle ilgili; 'alınan kararlarla her sene daha kötü bir nesil meydana geliyor' diyen Alparslan Hoca, Kuran esas alınmadığı için eğitimde mağlup olunduğunu vurguluyor.

Alparslan Hocanın dikkat çeken açıklaması şöyle;

Eğitimciler, eğitim esaslarını Kur'an'dan almazlarsa asla hedeflerine varamazlar. Her sene milli eğitim bakanlığında şuralar düzenleniyor, uzmanlar bir araya geliyorlar, eğitimi yeniden masaya yatırıyorlar, nerelerde hata var, görüşler ortaya konuluyor, bazen bütün öğretmenlerden görüşler alınıyor. Bu şekilde görüşler ortaya konuluyor, kararlar alınıyor, "bundan sonra şöyle şöyle yapacağız. İşte o zaman daha güzel nesiller meydana gelecek." diyorlar. Ama hiçbir zaman bunu başaramıyorlar.

Her sene meydana getirdikleri nesiller, eskisinden daha beş beter. 30 sene evvel ki talebeler mi daha az terbiyesizdi, bugünküler mi? 30 sene evvelkiler daha az terbiyesizdi. Bugünküler daha terbiyesiz.

30 sene evvelkiler mi daha çok içki içiyorlardı, bugünküler mi? Bugünküler!

30 sene evvel mi daha çoktu uyuşturucu kullanan talebeler, bugünküler mi? Bugünküler!

Sizin Milli Eğitim şuralarınıza ne oldu?! Nasıl bir nesil meydana getirdiniz? Aldığınız kararlar, her sene daha kötü bir nesil meydana getiriyor! Kararlarınız yerin dibine batsın! Şuralarınız yerin dibine batsın!

Hiçbir hayır sonuç sağlayamadınız. Mağlupsunuz. Eğitim de mağlupsunuz.

Çünkü, Kur'an-ı esas almadınız. İnsanı yaratan insanı eğitmeyi bilmez mi? Kitabıyla eğitiyor. Ondan alacaktınız. Kızlarını diri diri toprağa gömenleri İslam oradan aldı, Hz.Ömer yaptı. Onu örnek alacaktınız.

Kur'an'ın eğitim metodunu alacaktınız. Kur'an neyi emrediyorsa onu neslinize emredeceksiniz. Kur'an neyi yasak ediyorsa onu neslinize yasak edeceksiniz. Kur'an hangi aşamalarla eğitim veriyorsa, o aşamaları takip edeceksiniz. Allah önce neyi emretti, sonra neyi emrettiyse o aşamaları takip edeceksiniz. Çünkü Allah'ın hiçbir işi plansız değildir.



0 Yorum

Yorum Yaz