• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca: Biri doğruları söylemezse, herkes yanlışı alkışlarsa böyle bir toplumun batması haktır

Alparslan Hoca: Biri doğruları söylemezse, herkes yanlışı alkışlarsa böyle bir toplumun batması haktır

Alparslan Hoca, yıllar önce yaptığı bir konuşmada fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan kısıtlamaların toplumu çökerteceği uyarısında bulunmuştu. Türkiye'nin şu anki konjonktüründe dikkatleri üzerine çeken konuşma şu şekilde;

Alparslan Hoca: Biri doğruları söylemezse, herkes yanlışı alkışlarsa böyle bir toplumun batması haktır
26 Haz 2019 13:22:18

Geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğu bir konferansın sonunda kendisine yöneltilen soruyu cevaplayan Alparslan Hoca “Biri doğruları söylemezse, herkes yanlışı alkışlarsa böyle bir toplumun batması haktır” ifadelerini kullanarak, yöneticilere ve topluma seslenmişti.

502 gündür susturulmaya çalışılan ve siyasi nedenlerle tutuklu yargılanan Alparslan Hoca geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği konuşmasında “Müslümanların ve milletin iyiliğini istediği için konuşan insanlar susturulmamalı.” açıklamasında bulunmuştu.

Alparslan Hocanım yıllar öncesinden, ifade ve fikir özgürlüğünün kısıtlanmasıyla toplumun gerileyeceği uyarısında bulunması ülkenin şu şartlarında dikkatleri üzerine çekti.

İşte Alparslan Hocanın sosyal medyada yeniden dolaşıma sokulan o konuşması:

“Biz bu işe dün başlamadık ki 35 sene geçmiş ben bu faaliyetleri yapıyorum. Çocukluğumuzdan beri ben bu işi yapıyorum. Bugüne kadar bir tane cam, sandalye kırılmış mı bizim programlarımızda? Biz islamı anlatıyoruz. Ebette anlattığımızın bir kısmı bazı insanların hoşuna gitmeyebilir. Peygamberimizin de anlattığı bazı insanların hoşuna gitmedi. Tüm insanların sevdiği bir insan dünyada yoktur. Bırakın bir insanı tüm insanlar Allah’ı bile sevmiyorlar. Onun için herkes senin konuştukların benim hoşuma gitmiyor ben sana engel olurum derse toplumda barış diye bir şey kalmaz.

Müslümanların ve milletin iyiliğini istediği için konuşan insanlar susturulmamalı. Tek benim için değil bu. Doğruları biri söylemezse, herkes yanlışı alkışlarsa böyle bir toplumun batması haktır. Bazılarının doğruyu söylemesi gerekmez mi aslında herkesin doğruyu söylemesi gerekir de birçoğu menfaatinin hesabını yapıyor. Doğruları konuşmuyor. Bizim bildiğimiz tek bir menfaat var. O da Allah’ın rızasıdır.”



0 Yorum

Yorum Yaz