• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Almanya’da Başörtüsü Nedeniyle Görevinden Alınmıştı: Okul, Kararını Geri Çekti!

Almanya’da Başörtüsü Nedeniyle Görevinden Alınmıştı: Okul, Kararını Geri Çekti!

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir okul, gönüllü olarak çalışan Müslüman kadını önce başörtüsü nedeniyle görevinden uzaklaştırdı, daha sonra gelen tepkiler üzerine kararını geri çekti.

Almanya’da Başörtüsü Nedeniyle Görevinden Alınmıştı: Okul, Kararını Geri Çekti!
04 Kas 2021 16:07:08

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir okul, gönüllü olarak çalışan başörtülü Müslüman kadını önce görevinden uzaklaştırma kararı aldı, daha sonra gelen tepkiler üzerine bu kararı gözden geçirip, geri çekti. Buna göre okul müdürü, bunun bir eğitim süreci olması gerekçesiyle başörtülü kadının, öğretim yılının sonuna kadar bu şekilde eğitimine devam edebileceğini aktardı.

“BİZ ÇEŞİTLİLİKTEN YANAYIZ”

Müslüman kadının bağlı olduğu iş yerinde koordinatör Niklas Kuck da kararın geri çekilmesiyle ilgili konuşurken, “Biz çeşitlilikten yanayız. Bu, din özgürlüğünü de kapsıyor. Gönüllü çalışanımızın bu edinmiş olduğu kötü tecrübenin üzeri, ümit ediyoruz ki eğitiminin gelecek döneminde daha güzel anılarla kapanır.” diye kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Yaşanan olayda okul, üç ay önce eğitimine başlayan Müslüman kadına, devam edebilmesi için başörtüsünü çıkarması gerektiği şartını koşmuştu. Okul müdürü de bu kararı Tarafsızlık Yasası’nda yer alan, “Hiç bir öğretmen olağan dışı bir dinî sembol taşıyamaz” cümlesiyle savundu. Ayrıca iş sözleşmesini imzaladıklarında, kadının başörtüsünden habersiz olduğunu iddia etti.



0 Yorum

Yorum Yaz