Almanya’da Düzenlenen Dev Özgürlük Yürüyüşü Türkiye Gündeminde!

Bugün öğleden sonra Almanya'da, Alparslan Kuytul’a destek amaçlı düzenlenmiş olan özgürlük yürüyüşü, Türkiye gündemine de ilk sıralardan girmeyi başardı.

Almanya’da Düzenlenen Dev Özgürlük Yürüyüşü Türkiye Gündeminde!
20 Eki 2018 17:43:58

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen yürüyüşe, Danimarka'dan ve çevre ülkelerden de katılım sağlandı. Binlerce Furkan gönüllüsünün katılımıyla oluşturulan coşkulu yürüyüşe Alman medyasının da ilgisi büyük oldu.

Türkiye’de internet üzerinden canlı yayınla takip edilen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Hamburg'un en işlek caddelerinde üzerinde Almanca "Alparslan Kuytul’a Özgürlük" yazılı atkılarla yürüyen katılımcılar, İngilizce, Almanca ve Türkçe sloganlar atarak protesto düzenlediler.

"Alparslan Kuytul'a Özgürlük" , Adalet için Haykır, Özgürlük İçin Haykır" AlparslanKuytul Serbest Kalmalı" tarzında Almanca ve İngilizce sloganlar atan binlerce kişi Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin haksız tutuklamasını protesto etti.

Pankart sancak atkı ve balonlarla Furkan Gönüllüleri Almanya'nın en işlek caddesinde, Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin, adaletsizce kişilik haklarının gasp edilmesine dair iki dilde basın açıklaması yaptı.

Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında geniş güvenlik önlemleri alan Alman polisi gösterinin sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağladı.
Görüntüler, Müslümanların Avrupa'da düşüncelerini rahatça ifade edebildiğini ortaya koyarken, Türkiye'deyse fikirlere yapılan şiddetli baskıları tekrardan hatırlara getirdi.

 


 

 

 


 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz