Almanya 2018'de mülteciler için 23 milyar euro harcadı

Dünyanın en çok mülteci ağırlayan ülkelerinden biri olan Almanya, ülkeye daha az mültecinin gelmesi ve var olanların entegrasyonunu hızlandırmak için ayırdığı bütçe 2018 yılında 23 milyar euro ile rekor kırdı.

Almanya 2018'de mülteciler için 23 milyar euro harcadı
20 Mayıs 2019 19:30:24

Reuters'ın edindiği bilgiye göre Alman Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda devletin bu kalemindeki harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

Artıştaki en önemli etkenin ülke içindeki göçmenler için yapılan değil, AB'ye girişleri azaltmak hedefiyle yapılan harcamalar olduğu belirtildi. Rapora göre Almanya 2018 yılında mültecilerin oldukları yerde kalmaları veya kendi ülkelerine dönmeleri için 7,9 milyar euro harcadı. Bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 16 artış anlamına geliyor.

Diğer yandan halihazırda ülkede bulunan ilticacıların barınması ve entegrasyonundan sorumlu olan federal hükümetlere bir önceki seneye göre yüzde 14 artışla toplam 7,5 milyar euro bütçe ayrıldı.

Başbakan Angela Merkel'in göçmenler için yapılan harcamaları detaylandıran raporu çarşamba günü kabinesiyle görüşmesi bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz