ABD'ye 'Ulusal Güvenlik' Yanıtı: Demir ve Çeliğin Bununla Ne İlgisi Var?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beyaz Saray'dan yapılan "Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek " açıklamasına tepki gösterdi. Kalın, "Türkiye'nin meşru taleplerine kulak kapatılıyor. Demir-çeliğin bununla ne alakası var. Ticaret Bakanımızın da açıkladığı gibi, ABD'nin vergi yükü Dünya Ticaret Örgütü'nün kurallarına aykırıdır." dedi.

ABD'ye 'Ulusal Güvenlik' Yanıtı: Demir ve Çeliğin Bununla Ne İlgisi Var?
16 Ağu 2018 18:35:11

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın , Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası konuştu. 

"TÜRKİYE KİMSEYLE EKONOMİK SAVAŞ PEŞİNDE DEĞİL"

Kalın, ekonomideki gelişmelerle ilgili, “Türkiye kimseyle ekonomik savaş peşinde değildir. Türkiye kimseyle gerilimden yana değildir. Reel sektörün sıkıntılarına ilişkin bir dizi tedbir alınmış durumda. Ekonomide olumlu haberler almaya başlamış bulunuyoruz. Türkiye ekonomisi oldukça güçlü ve sağlam temellere sahiptir. Ekonomik kurumlarımıza olan güvenimiz tamdır. TL üzerindeki spekülasyon ortamı bertaraf edildi. İki gündür ekonomide bir iyileşme süreci yaşandığını görmekteyiz. Bu kriz inşallah bir fırsata dönecek, Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır.” dedi.

KATAR EMİRİ ŞEYH TEMİM'E TEŞEKKÜR ETTİ

Kalın ayrıca, Katar’ın Türkiye’ye yaptığı maddi destekten dolayı da “Ayrıca yurt içinden yurt dışından konuyla ilgili açıklamalarıyla destek verenlere teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Dün Katar devletinin 15 milyar civarında yatırım yapma kararı almış olmasıdır. Hazine ve maliye bakanımızın yoğun temaslar neticesinde Kuveyt, Almanya hatta Rusya'dan olumlu haberler almış bulunuyoruz.Katar'a Emiri Şeyh Temim'e kalben teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

SİNCAR OPERASYONU

Sincar Operasyonu'nun değerlendiren Kalın, "Sincar meselesi İbadi buradayken ele alındı. Kapsamlı bir güvelik paketi üzerinde uzun süredir görüşmelerimiz devam ediyordu. Dünkü Sincar Operasyonu bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Irak makamlarının da açıkça ifade ettiği gibi Irak topraklarının saldırılar için kullanılması söz konusu değil. Bizim terörü yerinde bitirme kararlılığımız tamdır. Sincar benzeri operasyonlar bundan sonra yoğun bir şekilde gelecektir." dedi.

ABD'YE YANIT VERDİ

Kalın, ABD'nin koyduğu ek vergilerin kaldırılmayacağına ilişkin, "Burada bir terminoloji karmaşası yaşıyoruz. Türkiye'nin meşru taleplerine kulak kapatılıyor. Demir-çeliğin bununla ne alakası var.  Ticaret Bakanımızın da açıkladığı gibi, ABD'nin vergi yükü Dünya Ticaret Örgütü'nün kurallarına aykırıdır." ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz