24 Yıllık Tertemiz Geçmişi Olan Furkan Vakfına Alçakça İftira Atıldı!

Kurulduğu günden bu yana toplumun maslahatı için çeşitli faaliyetler yapan Furkan Vakfı neden suç örgütü olamaz? Detaylar ve Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım'ın konuyla ilgili yazısı haberimizde...

24 Yıllık Tertemiz Geçmişi Olan Furkan Vakfına Alçakça İftira Atıldı!
06 Oca 2019 18:16:17

1994 yılından beri resmi olarak faaliyetlerine devam eden ve öncesinde de yaklaşık on yıl boyunca çeşitli etkinliklerle halkın yararına çalışan Furkan Vakfına 30 Ocak’ta şafak baskını yapıldı. Ardından faaliyetlerden men edildi ve vakfa kayyum atandı. Tetikçi-yandaş medya algı operasyonuna başladı ve tertemiz geçmişi olan Furkan Vakfına asılsız ve alçakça iftiralar atıldı.

Kurulduğu günden bu yana toplumun hayrına çalışmalar yapan, Rabbini ve dinini tanıyan insanların yetişmesi için gayret gösteren Furkan Vakfı suç örgütü olmakla suçlandı. Yaklaşan 22 Ocak 2019 tarihinde suç örgütü iddiasından dolayı Alparslan Kuytul Hoca ve beraberinde 44 Furkan gönüllüsünün mahkemesi gerçekleşecek.

Ancak yöneltilen suçlamaların altı boş olmakla birlikte bir o kadarda asılsız. Furkan Vakfı Genel Merkez Binasının Adana’nın en işlek caddelerinden biri olan Abidinpaşa caddesinde bulunması bir yandan akıllara "bir terör örgütü veya bir suç örgütü böylesi göz önünde bulunan bir konumda faaliyet gerçekleştirir mi?" sorularını getirirken bir yandanda suçlamaların tutarsızlığını ortaya koyuyor.

Furkan Vakfının faaliyetleri, şeffaf  ve halka açık olmasıyla biliniyor. 2013-2014 yılları arasında da örnek vakıf olarak gösterildiği ve emniyetten plaket aldığı Şubat 2018’de ortaya çıkmştı. Ayrıca terör örgütüyle bağlantı ile ilgili vakfa yapılan denetlemelerde bizzat Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişinin raporunda da vakıf yönetiminin herhangi bir terör örgütü ile bir bağlantısının olmadığı bizzat yazıldığı öğrenilmişti.

Emniyetin takdirine şayan faaliyetler yapan bir vakfın aylardır hiçbir faaliyetine izin verilmemesi ve terör gibi alçak bir iftirayla suçlanması büyük bir tezatlık olarak görülüyor.

Tüm bunlara karşılık kamuoyunda ise ‘Furkan Vakfı’ davasından bir suç örgütü kararının çıkamayacağı kanaati oluşuyor.

Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım; “Furkan Vakfı ve Suç Örgütü; Hadi Oradan!” başlıklı yazısında Furkan Vakfının terör örgütü olamayacağından şöyle bahsetmişti;

Suç Mu?

      Furkan Vakfı yıllarca toplumun gözü önünde gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleriyle, toplum gemisi delinmesin, insani değerler tükenmesin, suç oranları artmasın diye mücadele eden bir vakıf. Kadın- erkek, genç- yaşlı ayırt etmeden imanlı ve ahlaklı bir toplum oluşsun diye, eğitim faaliyetleri yapan bir vakıf. Burada temel soru şu: İslami eğitim vermek suç mu? Evet, biliyoruz, maalesef bu ülkede Kur’an öğretmek suç. Ancak Kur’an’ın mesajını anlatmak da suç mu? Efendimizin davasını, hayatını, hadislerini, mücadelesini anlatmak suç mu? Abdesti, namazı, orucu, haccı anlatmak suç mu? Helali-haramı, zinanın çirkinliğini, hırsızlığın zararını, kumarın pisliğini, cana kıymanın zulüm olduğunu anlatmak suç mu? Gençlerdeki şehid olma arzusundan istifade edip, onları başka ülkelere cihada götürmeye çalışanlara karşı gençleri uyandırmaya çalışmak suç mu? ‘Hiçbir ırkın hakkı için ölmeye öldürmeye değmez, halkların da hakkını tastamam veren Allah’ın hakkını savunun’ demek ve terörü tevhid ile önlemeye çalışmak suç mu? Tüm bunlar, suç teşkil edecek eğitim faaliyetleriyse bunu açıkça söylesinler! Ülkemizde suç oranlarının hızla arttığı şöyle bir dönemde, suçları önlemeye çalışma faaliyetleri içerisinde olan bir vakfa faaliyet yasağı koymak ve ‘suç örgütü kurmak’ iddiasında bulunmak hangi aklın kârı? Bunları suç gören ve bu faaliyetleri önlemeye çalışan zihniyetin normal olmadığına inanıyorum. Seküler ve iz’ansız bir aklın ülkemin altını oymaya çalıştığını görüyorum. Din ve dindar düşmanlığından gözü kararan birilerinin, vatanı kurtarma adına vatanı suçlulara teslim ettiğini düşünüyorum.

          Böyle faaliyetler içerisinde olan ve bu faaliyetlerine halkın da şahit olduğu bir vakfa ‘suç örgütü’ damgası vurulmaya çalışılıyor. Sizce bu damga tutar mı? Mümkün değil! Nereden tutturmaya çalışacaklar bilmiyorum ama tutacak gibi görünmüyor. Güneş nasıl ki balçıkla sıvanamaz; Furkan Vakfı da halkın gözü önünde gerçekleştirdiği faaliyetleriyle, aydınlık- şeffaf bir maziye sahiptir; dolayısıyla atılan iftiralardan leke tutmayacaktır. Bu Vakfın temizliği kendindendir; yani prensiplerindendir; kurucusu olan Alparslan Kuytul Hocanın titizliğindendir.

Bu kadar şeffaf ve temiz bir vakıftan, bir suç örgütü çıkarmaya çalışmak, tekeden süt çıkarmaya çalışmak gibi bir şey… Çıkar mı çıkmaz? O halde ‘Furkan Vakfı’ davasından da bir suç örgütü kararının çıkamayacağı aşikârdır. 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz