22 Ocak Mahkemesine 3 Gün Kala "Gündem Özel Programı"

22 Ocak mahkemesine sayılı günler kala güncel konuların ve tutuklu alim Alpaslan Kuytul Hoca'nın konuşulduğu özel bir program gerçekleştirildi.

22 Ocak Mahkemesine 3 Gün Kala "Gündem Özel Programı"
19 Oca 2019 18:34:50

Dr. Murat Gülnar, Furkan Vakfı Eski Başkanı Hasan Demir ve Semra Kuytul'un katılımı ile gerçekleştirilen “Gündem Özel” programı canlı olarak 18 Ocak'ta yayına verildi.

Tekrarı bugün öğlen verilen özel program, 30 Ocak'tan itibaren devam eden sürecin değerlendirilmesiyle başladı.

"30 Ocak operasyonuyla başlayan süreci daha iyi anlamak için operasyonun alt yapısı olan iftira ve karalama kampanyalarını da bilmek gerekir diyen Hasan Demir, Alparslan Hocaya atılı iftiralara, kırpılan ve çarpıtılan konuşmalarına dikkat çekti.

Alparslan Kuytul Hoca’nın hayatının anlatıldığı kısa bir video gösterimi ile devam eden programda Murat Gülnar,
“Hocamızın içerde olmasının hapis yatmasının ilk nedeni Tevhiddir. İkinci nedeni ise tenkid. Tenkid etmesinin nedeni ise Ümmetin derdi ile dertlenmesidir." şeklinde konuştu.

Canlı yayına farklı bir ortamdan aralıklarla bağlanan Semra Kuytul, Alparslan Kuytul Hoca'nın hayatının yakın şahidi olarak önemli noktalara değindi.

Alparslan Hoca'nın 30 yıllık hayatını ‘Tevhide adanmış bir hayat’ olarak özetleyebiliriz diyen Hocahanım, saçları simsiyahken başladığı tevhid çalışmalarına zorluklara, tehditlere rağmen vazgeçmeyerek devam etti" eklemelerini yaptı.

Programda aralıklarla Alparslan Kuytul Hoca’nın konuşma derlemelerinden oluşan videoları yayımlandı.

Alparslan Kuytul Hoca'nın İslam davasına adanmış hayatına da değinilen programda Hasan Demir;

"Hocamız ‘ihtiyaç sahibi ailelere yardım’ hususunda hassas davranırdı. Türkiye’de bulunan ailelere yardımda bulunmamıza vesile oldu. Aynı zamanda Suriyelilere de “Kardeş Aile” projesine öncülük yaptı. Bu proje kapsamında yardımlarda bulunduk." ifadelerinde bulundu.

Program, Alpaslan Kuytul Hoca'nın Bolu Cezaevinden ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinin dinletilmesiyle son buldu.
 



0 Yorum

Yorum Yaz