17 İlde Furkan Gönüllüleri Yemen İçin Bir Arada

Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan Furkan gönüllüleri dünyanın gözü önünde ölen Yemen için bugün basın açıklaması düzenledi. 17 farklı ilde gerçekleşen basın açıklamalarında “zulmü durdurun” mesajı verildi. İşte ayrıntılar;

17 İlde Furkan Gönüllüleri Yemen İçin Bir Arada
09 Ara 2018 19:38:55

Yemen 4 yıldan uzun bir zamandır iç savaş, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin saldırısı, açlık, kuraklık ve ölümcül hastalıklarla mücadele ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde yapılan zulümlere karşı sessiz kalmayan Furkan gönüllüleri, zulme karşı tepkilerini göstermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bugün 17 il ve 2 ilçede Yemen için basın açıklaması düzenledi.

Bugün Adana’da öğlen namazını müteakiben yüzlerce gönüllünün katılımıyla düzenlenen basın açıklamasının yanı sıra Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde de Yemen için bir araya gelindi.

Dünyanın gözü önünde can veren ve 22 milyon insanın ölümle burun buruna kaldığı Yemen için bir araya gelen Furkan gönüllüleri basın açıklamasının ardından hep birlikte zulmün son bulması için dualar etti.

Adana, Antakya, Kırıkhan, Konya, Mersin, Erzurum, Kozan, Gaziantep, Aydın, Şanlıurfa, Elazığ, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Manisa, Zonguldak, Diyarbakır, Bingöl ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen basın açıklamalarında ki mesajlar ortaktı.

Furkan gönüllüleri, Yemen’in bu hale gelmesinin müsebbiplerinden olan Amerika, Suudi Arabistan yöneticileri ve müttefiklerini lanetleyerek Yemen’deki zulümleri durdurma çağrısında bulundu. “Furkan Gönüllüleri olarak, bu hazin tabloya dikkat çekmek ve her daim zulmün zalimin karşısında mazlumun safında onlarla yürek yüreğe, omuz omuza olduğumuzu beyan etmek isteriz. "Zulme rıza, zulümdür" düsturuyla hareket eden bizler, Yemen'de bunca zulüm varken sessizce, görmezden, duymazdan gelmeyi âr biliyor ve en gür sedamızla Rabbimizden diliyoruz: Bizlere İslam ümmeti olarak birlik ve beraberlik, uyanış, diriliş ve güç ihsan eyle Allah'ım” şeklinde açıklamalarda bulunan gönüllüler, edilen duaların ardından dağıldı.

ADANA

GAZİANTEP

ŞANLIURFA

 


 

 

ANTAKYA

ANKARA

DİYARBAKIR

ERZURUM

ELAZIĞ

 


 

 

KOCAELİ

MANİSA

 


 

MERSİN

 


 

 

İSTANBUL

 


 

KONYA

 

KAHRAMANMARAŞ

 


KIRIKHAN

 

 

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz